Igor Crnadak žestoko na Face TV o pozadini sastanka Dodika i Milanovića: Otišao mu je na noge da pokaže “vidite da nismo izolovani”! To ne prolazi ni kod koga!

Bivši ministar vanjskih poslova BiH, Igor Crnadak gostovao je u Face specijalu: “SNSD baš briga za Ustavni sud BiH i strance u njemu! Da im je to bilo bitno, postavili bi uvjet pri formiranju Vijeća ministara BiH. U galami se uvijek završavaju neki tenderi!”

Morate pogledati gostovanje bivšeg ministra vanjskih poslova: Igor Crnadak o kriminalizaciji klevete, sastanku Dodik – Milanović, političkoj krizi u BiH: “U ovoj utakmici, međunarodna zajednica pušta Dodiku igranje rukom!”

Postoje tri dimenzije Dodikove posjete Milanoviću: prva je da se ovom posjetom pokazalo zašto je SNSD bio protiv našeg stava da zvaničnici RS-a prekinu diplomatske odnose s Milanovićem, a to je uslijedilo nakon njegove posjete Derventi!

Ismijali su civilne žrtve koje su stradale! Druga je čudna Dodikova posjeta; nije bilo protokolarno, onako kako treba biti inače!

Očigledno je da su se željeli sastati tajno, mimo javnosti. Nijedan od njih dvojice nije otkrio koje su teme bile na stolu, a to otvara prostor za špekulacije. Treća je “tehnika” i spominjanje helikoptera iz Srbije! Ta je tema beznačajna! Otišao mu je na noge da pokaže “vidite da nismo izolovani”!

To ne prolazi ni kod koga! Fotografije s Vučićem, Milanovićem i Orbanom nisu dokaz o nepostojanju izolacije!

Dodik džaba maše time! Milanović je vrijeđao Srbe, nazivao ih opančarima… posjeta Derventi je samo šlag na kraju, a to je uradio u dogovoru s Dodikom. RS vraća milijardu i dvjesta KM, ali ne mislim da je otišao kod Milanovića da nešto “isprosi”, jer on nema alat niti kapacitet za takvo djelovanje.

Suštinu hvarskog sastanka treba tražiti na nekoj drugoj adresi, a ne na konto finansija RS-a. Dodikov režim je 2006. godine ukinuo sjajnu zakonsku odredbu, a tiče se anuiteta i ograničenja od osamnaest posto! Tad su to ukinuli, narkomanski!

Nalazimo se u pretkolapsnom stanju i odugovlače bankrot! Budžetski korisnici to najbolje znaju, jer im se svakog mjeseca pomjera rok isplate plata!

Zasad se kriju iza zakona, pa nema zvaničnih kašnjenja plata. Sve je na granici! Poznato je da se izbori u RS-u kradu; to je Dodikova strahovlada!

Manipuliraju zaposlenjima, ugovorima na neodređeno, napredovanjima, a glasači trpe neviđen pritisak ovog režima! SNSD proizvodi krize, a dokaz je Ustavni sud BiH.

Mislite da je njima stalo do stranih sudija u tom sudu? Ma baš ih briga! Da im je bilo stalo, postavili bi taj uvjet pri formiranju Vijeća ministara BiH. U galami se uvijek završavaju neki veliki tenderi, a usput se sakriju i neki finansijski problemi.

Svi znaju da je zgrada UIO posao za Dodikovog kuma! Nakon predstojeće sjednice Vijeća ministara BiH vidjet ćemo hoćemo li dobiti opet neke “stare milionere” koji će biti još bogatiji ili samo neke nove…

RS neće moći opstati ako se ubije sloboda unutar entiteta, a ovaj zakon o kleveti je baš to! Važi isto za cijelu BiH!

Gotovo je ako nestane kritičko mišljenje! Tješi me što znam da je ovaj zakon teško sprovesti. Poručujem im: čik, provedite zakon! Ne smiju! Nemamo lični problem s Dodikom; on je samo vrh piramide u RS-u!

Imamo društvo u kojem je poželjna bahatost, imanje novca, a sramotno je biti čestit i vrijedan čovjek. To je najveća tragedija režima u RS-u!

Sistem koji je uspostavio je poguban. Stranci trebaju otići, protiv sam nametanja, ali skeniranje listića, otisci prsta za identifikaciju birača nešto je što nam je neophodno…

Tako se kradu izbori. Ovo je utakmica gdje međunarodna zajednica dozvoljava Dodiku igranje rukom! Ne znam kad će ga zaustaviti, ali zbog tog imamo ovakvo stanje”, naveo je Crnadak.

Pogledajte njegovo gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.