Igoru Crnadku “prekipjelo” zbog Dodikovog suprostavljanja Srbiji: “Ono što Milorad radi, nije nimalo dobro”

“Iako on optužuje druge, najveći izdajnik RS i srpskog naroda je Milorad Dodik, jer je njegov režim opustošio RS i posvađao je s cijelim svijetom, a sada hoće da nas posvađa i sa Srbijom”, navodi u saopćenju potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio odluku koja je, kako je kazao, ”za svakog pripadnika našeg naroda teška, ali je bila neophodna i izbalansirana”.

“Bez spominjanja sankcija, podržan je jasan stav da se teritorijalni integritet svake zemlje na svijetu treba poštovati. Ovu odluku nije bilo lako donijeti, ali je važna za buduće generacije i nije korektno što se Dodik na ovom pitanju suprotstavlja Srbiji.

Zato pozivam Dodika da dođe u Narodnu skupštinu i da tamo provjeri šta želi narod RS, da bude uz Srbiju i Evropu ili uz Sjevernu Koreju i Eritreju”, rekao je Crnadak.

Podsjećamo, bivši ministar vanjskih poslova BiH, rekao je da je od ogromnog značaja za RS i srpski narod glasanje Srbije i BiH za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu i zahtjeva hitan prestanak upotrebe sile i bezuslovno povlačenje ruske vojske sa teritorije Ukrajine.

“Ovo je bila teška, ali mudra i dalekosežna odluka kojom su Srbija i naš narod pokazali posvećenost međunarodnom pravu i principijelnost kod zaštite teritorijalnog integriteta svih zemalja članica UN-a”, naglasio je Crnadak.

Dodao je da, “iako smo i sami kroz istoriju bili predmet nepravednih odluka, u ova teška vremena lideri srpskog naroda moraju biti hrabri i ne smiju dozvoliti da Republika Srpska i Srbi kao narod budu izolovani i izopšteni”.

“Ovaj dan, nažalost, ostat će zabilježen u istoriji kao dan u kojem su se osudi Rusije usprotivili samo Eritreja, Bjelorusija, Sirija, Sjeverna Koreja i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ovo je definitivna propast Dodikovih pokušaja da preokrene evropski kurs Republike Srpske, koja će, zajedno sa Srbijom, nastaviti evropski put, uz jačanje svojih institucija i izgradnju partnerstava širom svijeta”, zaključio je Crnadak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.