“Imamo bh. pasoš. To mi je najveća čast” Priznao je javno i otvoreno u Sarajevu svjetski poznati muzičar Bono Vox

Legendarni muzičar Bono Vox pojavio se na crvenom tepihu uoči premijere filma Kiss the Future, kojim će večeras biti otvoren 29. Sarajevo Film Festival. Christiane Amanpour, legendarna novinarka CNN-a, prošetala je također crvenim tepihom.

Pojava legendarnog muzičara i novinarke na crvenom tepihu izazvala je veliko oduševljenje prisutnih građana i turista koji su stigli ispred Narodnog pozorišta, uoči prve noći poznatog regionalnog filmskog festivala.

Kamere su uhvatile prve kadrove dolaska Bona Voxa sa suprugom i njegovom ekipom.

“Imamo bh. pasoš, to znate. To mi je najveća čast. Došli smo ovdje kao pisci, kao novinari, kao svjedoci a sada smo ovdje kao turisti.

Ovo je prelijepa zemlja, ljudi nas uveseljavaju.

Ponosni smo na naše uloge koje smo imali u ovom filmu”, kazao je Bono Vox prisutnim novinarima – prenosi Radio Sarajevo.

Osim Bona u glavni grad Bosne i Hercegovine, došlo je još jedanaest osoba među kojima je i Bonov prvi saradnik, gitarista grupe U2 David Howell Evans, poznatiji kao The Edge.

Oni su se večeras pojavili na crvenom tepihu 29. Sarajevo Film Festivala.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvorio je film POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) u režiji Nenada Čičina-Šaina (THE TIME BEING), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (MISS SARAJEVO).

Producenti filma POLJUBITE BUDUĆNOST su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films i Sarah Anthony za Good Wolves Production. Izvršni producenti filma su Drew Vinton, Madison Ainsley, Alan Moloney, Jennifer Pitcher, Nenad Čičin-Šain i Bill S. Carter.

Film je financirao FIFTH SEASON i savjetovao filmski tim.

Ova neizbježno aktuelna priča o sarajevskom otporu tokom opsade grada 1990-ih prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila muziku i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju, a poslijeratni koncert grupe U2 bio je proslava teško osvojene pobjede grada nad nacionalizmom.

U filmu se pojavljuju: Bono, The Edge, Adam Clayton, Bill Clinton, Christiane Amanpour, Mirsad Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Ćatal Hurem, Boris Šiber i Srđan Gino Jevđević.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.