Incident ispred Suda BiH nakon ročišta Dodiku, reagovao Ramo Isak, pogledajte snimak koji se pojavio

Federalni ministar je kazao da ne bi kritikovao policijskog službenika koji je mirno pokušao izbjeći sukob s Nedeljkom Elekom. Nedeljko Elek, direktor “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo, napravio je incident ispred Suda Bosne i Hercegovine nakon ročišta stranačkom šefu Miloradu Dodiku. Eleka i njegovog vozača je policija upozoravala na nepropisno parkiranje, nakon čega je Elek držao lekcije pripadniku MUP-a KS i odbijao da pomjeri automobil, javlja Faktor.

Ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramu Isaka novinari zamolili su da pogleda snimak tog incidenta ispred Suda BiH i da svoj komentar na postupanje policije.

“Treba uzeti u obzir da je riječ o specifičnoj situaciji u kojoj je evidentno da regulaciju saobraćaja vrše dva policijska službenika”, kazao je Isak, te nastavio:

“Posebno treba voditi računa o nepristojnom ponašanju Nedeljka Eleka koji je vjerovatno i želio da izazove incident u Sarajevu kako bi on i slični njemu propagirali priču da je glavni grad Bosne i Hercegovine nesiguran za pripadnike srpskog naroda, što je čista glupost.”

Federalni ministar je kazao da ne bi kritikovao policijskog službenika koji je mirno pokušao izbjeći sukob s Nedeljkom Elekom.

“Objavljeni snimak govori ponajviše o nepristojnosti direktora iz Istočnog Sarajeva. Uvjeren sam da će MUP Kantona Sarajevo naknadno uručiti prekršajni nalog Eleku. Policajci trebaju izbjeći uplitanje u cirkus koji pokušavaju režirati lojalni kadrovi Milorada Dodika”, objasnio je Isak.

Federalni ministar je kazao da ne bi kritikovao policijskog službenika koji je mirno pokušao izbjeći sukob s Nedeljkom Elekom.

ČITAJTE I OVO: Dodik frapirao, Cvijanović šokirana: “Ovo se nikada ranije nije dešavalo

Snimak incidenta pogledajte u videu…

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.