Incident u Sarajevu: Demonstranti fizički napadali zastupnike pri izlasku iz Parlamenta FBiH

Ispred Parlamenta Federacije BiH organizovani su protesti protiv odluke Christiana Schmidta da se glasa o uspostavi vlasti uprkos zakonskom protivljenju jednog člana rukovodstva entiteta.

Kenan Uzunović nije jedini zastupnik koji je danas napadnut. Naime, i ostali zastupnici koji su izašli iz zgrade, a glasali su za novu Vladu FBiH, su bili napadnuti s obzirom na to da su prilično izloženi nekolicini građana koji se nalaze na platou.

Specijalci su došli tek kasnije, nakon što je sukob uveliko nastao.

Nakon što je zastupnik Kenan Uzunović napustio sjednicu i izašao iz zgrade Parlamenta FBiH, okupljeni su nasrnuli na njega, a policija je hitno reagovala.

Kako prenose reporteri Klix.ba s mjesta događaja, prisutni su pljuvali i prijetili Uzunoviću, a policija nije odmah bila tu kako bi reagovala.

U blizini su bila samo dvojica policajaca koji su srećom uspjeli da ga spasu i unesu u hotel s obzirom na to da je sukob bio prilično ozbiljan.

Dio okupljenih građana prijetio je, ometao u radu i vrijeđao ekipu N1 koja prati demonstracije.

Policijski službenici, raspoređeni ispred zgrade u kojoj zasjeda Zastupnički dom Parlamenta FBiH, intervenisali su i iz sigurnosnih razloga pomjerili ekipu N1 na udaljeniju lokaciju.

Incident se desio u trenutku kad je reporterka N1 pokušala uzeti izjavu od bivše ministrice vanjskih poslova BiH, Bisere Turković, kada je nekolicina okupljenih počela negodovati, upućujući prijetnje i uvrede reporterki Aleksandri Tolj Ružić i snimatelju Harisu Hukari, nazivajući N1 pogrdnim imenima.

Pokušali su fizički nasrnuti na ekipu zbog čega je intervenisala policija.

Uz N1 grupa demonstranata napala je i ekipu Face TV-a, dok su od ekipe “Avaza” pokušali oduzeti mobitel i zabraniti im snimanje.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.