Incident u Skupštini Srbije, pogledajte snimak koji se pojavio, Aleksandar Vučić tvrdi: “Ja ovakve divljake nisam vidio”

U Skupštini Srbije danas je došlo je do incidenta kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a nakon čega je došlo do nagurivanja među samim poslanicima. U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, Narodne stranke i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili “Izdaja”, a zatim su krenuli ka predsjedniku Srbije.

Najprije su uzvikivali “izdaja, izdaja”, “Kosovo je srce Srbije”, a potom i otišli do mjesta na kome je sjedio Vučić.

U isto vrijeme ustali su i poslanici vlasti, koji su također krenuli ka stolu predsedavajućeg. U ovoj gunguli, koja je trajala oko 15 minuta, u salu je ušlo i skupštinsko obezbjeđenje.

Na samom početku sjednice, dok je Vučić ulazio u salu Skupštine, opozicioni poslanici su mu dovikivali da je izdajnik i da je prodao Kosovo.

Poslanici vladajućeg SNS-a su ga pozdravili aplauzom.

“Za mene je Ustav Srbije Sveto pismo, ja znam šta mi je činiti! Između Vučića na vlasti i Srbije, izabrat ću Srbiju – poručio je Aleksandar Vučić.

U jednom trenutku VUčić je prokomentira da “ovakve divljake nije vidio”.

Na kraju svog govora u Skupštini Srbije Vučić je rekao:

„Između svog ostanka na vlasti u mandatu koji mi je dat i Ustavom zagarantovan i koji ne možete da ga skratite i promijenite, znam šta mi je činiti jer ne postoji izbor između Vučića i Srbije. Vučić je uvijek na strani Srbije“, rekao je.

Usred njegovog govora poslanik DS Srđan Milivojević je dobacio: „Fotelja, fotelja, izabrao si fotelju… Fotelja… Fotelja, izdajniče.

Mijenjao si Dečane za stan od dva ara izdajniče. Čuvao si djecu i majke tako što si svoju majku izveo sa RTS-a. Izdajniče!“.

Nakon obraćanja opozicionih poslanika, Vučić je praktično izgubio živce i krenuo da viče na opozicine poslanike – prenosi.

“Možete da zamislite kako je uljudno ponašanje ovo navijanje sa poslovnikom. Vi ste Kosovo dali,a mi ga branimo. Lažovi jedni.

Pošto ste več predali Kosovo i Metohiju, ja ću da objasnim kako ćemo da izliječimo Kosovo i Metohiju. Narod treba da vidi ovo vaše huligansko ponašanje…. Više puta ste počinili najveću izjavu i pri tome ostajete”, rekao je Vučić.

Uzavrela atmosfera dovela je do toga da su praktično svi poslanici u sali na nogama, na šta je šef SNS tražio od naprednjaka da sjednu na svoju mjesta.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.