Influenserka objavila snimke koji se šire Balkanom: Zet mi je pretukao sestru i bebu, a njegov otac je ponosan

TikTokerka iz Srbije Una Kablar, poznata po nicku Uki Q, upozorila je na nasilje koje je doživjela njena sestra.

Uki Q je na Instagramu objavila fotografiju svog zeta Damjana Hadžića te je ispričala šta je uradio njenoj sestri. Uz to sve je objavila i fotografije sestrinih povreda.

“Muž moje sestre noćas je pretukao moju Saru gotovo nasmrt. Uzeo ju je za glavu i udarao njome o pločice, stezao joj vrat u namjeri da je uguši, a zatim ju je iz sve snage udarao.

Bebu od dva mjeseca je pritiskao i napravio joj modrice. Prijetio je da će joj uzeti skrbništvo ako se razvede od njega”, napisala je Una.

Dalje navodi kako je muž njenu sestru odvezao do hitne i pobjegao dok mu nisu stigli otac i brat, a opisala je i susret svoje porodice sa njima prilikom čega navodi njihovo izrazito objesno ponašanje.

“Došli su smijajući nam se pred policijom uz dobacivanja oca da je ponosan na svog sina i kako će tek da bude. Nakon što smo rekli da ćemo sve objaviti, njegov tatica Saša Hadžić je počeo prijetiti uz riječi da “i za to ima lijeka” jer misli da novcem može sve da riješiti.

U najboljem slučaju bit će kažnjen samo zabranom prilaska iako je noćas pretukao moju sestru gotovo nasmrt i još uvijek ne znamo sve posljedice povreda”, napisala je ona.

Objavila je i videosnimak na kojem se čuje da otac napadača pred policijom govori da je ponosan na sina.

Srbijanska policija je objavila da su priveli Hadžića, odredili mu zabranu kontakta te udaljavanje iz zajedničkog stana – prenosi Klix.

Svako nasilje je strašno i nedopustivo, a ono što ovaj problem čini još strašnijim jeste činjenica da je mnogo slučajeva poput ovog koji nisu imali priliku dobiti pažnju javnosti, ali itekako postoje oko nas.

Unina sestra je, ako se to može tako reći, imala sreće što joj je sestra influenserka koja ima mogućnost glasno govoriti, no bezbroj je žena koje svakodnevno trpe slično nasilje i prijetnje, a da naše balkansko društvo i države čine minimalno da ih zaštite i pomognu im.

Pogledajte snimke.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.