Institut za istraživanje genocida Kanada o nehumanoj izjavi Čovića u NSRS: “Kako su završili Karadžić, Milošević i Tuđman, tako će Milorad i Dragan”

“Sramna, anticivilizacijska, antibosanska, nehumana izjava Dragana Čovića u NSRS: Čuvajte RS, iznijeli ste toliko emocija da vam svi mogu zavidjeti”, ističe se u saopćenju Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK).

Međunarodni sudovi su osudili udružene zločinačke srpskohrvatske poduhvate protiv države BiH.

“Politički, vojni i policijski čelnici Republike Srpske i Herceg Bosne su pravosnažno osuđeni. Ali nije osuđen niti demontiran njihov udruženi, zločinački projekat podjele države BiH koji se danas nastavlja u antibosanskim likovima Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Kako su završili Radovan Karađić i Mate Boban, kao i njihovi mentori Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, tako će završiti i Milorad Dodik i Dragan Čović i svi njihovi sljedbenici antibosanske koalicije koja sada uzaludno djeluje u i van BiH”, ističu iz IGK.

Kao što se izdaja BiH ponavlja, tako će se ponoviti i pobjeda države BiH, naglašavaju iz IGK i tvrde “pobjedit će sloboda bosanskog naroda u jedinstvenoj bosanskohercegovačkoj zemlji, teritoriji, državi”.

“Ovoga puta će biti pobjeđen i nacionalistički, anticivilizacijski projekat rušenja države BiH. To bi trebali znati današnji akteri podjele BiH, države koja više od hiljadu godina svjedoći svoj ponos i prkos, inspirišući civilizaviju i dajući nadu za bolji svijet.

Udružena bosanskohercegovačka dijaspora je na januarskim mirnim protestima jasno naznačila dolazak slobode bosanskohercegovačkim građanima i narodima na jedinstvenoj, slobodnoj bosanskohercegovačkoj zemlji, teritoriji, državi”, navodi se u saopćenju Institut za istraživanje genocida Kanada.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.