Investitor u Sarajevu odlučio graditi najveći lunapark u BiH i regiji

Investitor iz Kuvajta “Bosna u očima Gulfa” doo Sarajevo u Sarajevu planira izgradnju zabavnog parka koji će biti najveći u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Zabavni park koji bi između ostalog sadržavao roller coaster, voz smrti, padajući toranj, panoramski točak, klizalište, karting za djecu i odrasle, sobu digitalnih iluzija, kuglanu, arkadne mašine i više od 50 sprava za djecu i odrasle,

igralište, caffe restoran i rođendanske dvorane, prije nekoliko dana dobio je i svoje obrise u projektu koji će biti realizovan na području Kantona Sarajevo na površini od 30.000 kvadratnih metara.

Radi se o sadržaju koji prati svjetske trendove te da su u toku pregovori s različitim nivoima vlasti s ciljem realizacije projekta, a vrijednost investicije je oko 15 miliona eura.

U zabavnom parku je planirano i zapošljavanje blizu 200 radnika te će uveliko doprinijeti razvoju lokalnih zajednice i obogaćivanju turističke ponude s obzirom da će sadržaji biti dostupni kako domaćem stanovništvu tako i onima koji dolaze u našu državu.

O ozbiljnosti ovog projekta govori i činjenica da “Bosna u očima Gulfa” u BiH posluje već pet godina te da je na raspolaganju turistima u pogledu turizma, ugostiteljstva i nekretnina i akcentom na saradnju s lokalnim preduzećima i stanovništvom.

Direktor ovog preduzeća Hamad Alajmi je kazao da redovno učestvuju u projektima podrške lokalnim zajednicama u BiH te da je uvidio turistički potencijal države u koju ulaže ogromne napore, od promocije do gradnje infrastrukture.

U razgovoru za Klix.ba je kazao da dnevno blizu 20 miliona pratilaca na društvenim mrežama, koje on vodi, vidi ljepote Bosne i Hercegovine koje promoviše te da mnogo njih svakodnevno dolazi u našu državu.

“Uvjeren sam da je BiH skriveni biser u koji vrijedi ulagati.

Bosanci su vrijedan, srdačan i gostoprimljiv narod, a posebno me se dojmi to što gdje god dođemo, iako me ne poznaju, pozivaju i ‘svraćaju’ na kafu”, kazao je Alajmi.

Kako javlja Klix već postoji lokacija koja je predložena za gradnju lunaparka te da će u izgradnji učestvovati domaće i strane firme.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.