Isak poručio Dodiku: Milorade, imat ćeš vremena za razmišljanje u državnom zatvoru

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika o tome da će SNSD „kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS“. Uputio je veoma oštre riječi.

„Milorade, ti jedino možeš ‘mirno otići’ s bosanskohercegovačke političke scene i još ‘mirnije ući’ u sudnicu Suda Bosne i Hercegovine kao optuženik – što i jesi.

Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bosanskohercegovačkim prirodnim ljepotama, planinama.

Posjeti Neum, Plivski vodopad, Baščaršiju, Smetove, druži se s porodicom i ne razmišljaj o ‘mirnom osiguranju boljeg života’.

Imati ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima”, kazao je Isak.

Ministar je napomenuo da je Bosna i Hercegovina međunarodno priznata država, a RS samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine…

“I tako će i ostati. Vlast u bosanskohercegovačkom entitetu RS primarno treba da se bavi poboljšanjem života građana koji na svojoj koži osjete destruktivnost politika SNSD-a.

Mi imamo dovoljne kapacitete, a tu prije svega mislim na političke i pravne pa tek sve ostale kapacitete, da spriječimo bilo kakve pokušaje napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine”, poručio je.

Isak je pozvao sve građane Bosne i Hercegovine da se “ne obaziru na retoriku Milorada Dodika” i da se okrenu ka budućnosti, jer je njihova sadašnjost, ali i budućnost, “u međunarodno priznatoj državi Bosni i Hercegovini u okviru postojećih granica”.

Podsjećamo, jučer je, nakon ponovnog izbora za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Milorad Dodik održao obraćanje u kojem je ponovo iznio svoje sporne stavove o njegovoj viziji budućnosti Bosne i Hercegovine.

Dodik je, odmah nakon proglašenja rekao da će se u nekom budućem periodu možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o “mirnom razlazu između Republike Srpske i Federacije BiH”.

“Ono što će na kraju morati da se desi jeste da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS u pokušaju da na miran način osiguramo bolji život.

Samo jaka RS je ona koju mi želimo. Republika Srpska sarađuje sa Srbijom, kao i drugim faktorima”, naglasio je Dodik.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.