Islamska zajednica se oglasila: “Očekujemo da se ispitaju tajne aktivnosti MUP-a RS-a”

U povodu medijskih izvještaja da MUP entiteta RS vrši popis pripadnika svih sigurnosnih službi i Oružanih snaga BiH koji se nalaze na teritoriji tog entiteta, Kancelarija Reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića izdala je saopćenje za javnost.

– Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izražava zabrinutost zbog medijskih navoda o popisivanju pripadnika sigurnosnih službi i Oružanih snaga BiH na području entiteta RS i poziva međunarodne institucije i nadležne državne organe da ispitaju i rasvijetle ove aktivnosti MUP-a RS-a.

Dijeleći uznemirenost sa Bošnjacima u entitetu RS, Islamska zajednica od zvaničnika entiteta RS i MUP-a RS-a očekuje da odgovore na pitanja zbog čega i na osnovu kojih propisa i kriterija entitetski MUP RS popisuje pripadnike Oružanih snaga BiH i državnih policijskih i sigurnosnih agencija?

Tajne aktivnosti MUP-a RS unijele su nemir među članove i pripadnike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i neumoljivo ih podsjećaju na metode, praksu i metodologiju retrogradnih politika devedesetih godina, kada su također izrađivani spiskovi nepodobnih građana u svrhu “konačnih rješenja”. Znamo šta je uslijedilo nakon toga – kaže se u saopćenju Kancelarije Reisu-l-uleme.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.