Italijan Manuel Buccarella u potrazi za ženom iz bivše Jugoslavije: Studirala je u Sarajevu, a pamti je i danas

Napisane su mnoge priče i pjesme o tome kako se “stare ljubavi ne zaboravljaju”, pa je tako nedavno na jednoj stranici osvanuo i zanimljiv oglas Italijana koji poslije 32 godine traži djevojku iz Sarajeva. Kako kaže, njihovu priču i danas pamti.

Manuel Buccarella objavio je na jednoj Facebook stranici kako traži djevojku po imenu Divna, koja je godinama unazad, u tadašnjoj Jugoslaviji, živjela na Ilidži.

“Zdravo. 1990. godine sam u Dubrovniku upoznao djevojku sa Ilidže koja se zove Divna Ikić. Razmjenjivali smo pisma sve dok nije počeo rat. Nakon 1991. godine izgubio sam kontakt s njom”, napisao je Manuel – prenosi Klix.

Italijan koji je u oglasu istakao i kako “voli Jugoslaviju” tvrdi kako bi Divna danas trebala imati 50 godina, a ostavio je i njenu adresu na kojoj je tada stanovala.

“Živjela je tada u ulici Jahiela Fincija. Ne znam da li je preživjela rat. Bila je mršava plavuša sa smeđim očima”, napisao je.

Manuel se zahvalio svima koji mu pomognu u potrazi za njom, a ispod su mu mnogi ljudi poželjeli sreću da pronađe Divnu živu i zdravu.

Objavu su mnogi podijelili, a Manuela kontaktirali i pojedini srbijanski mediji kojima je otkrio još neke detalje.

Za Telegraf, on je rekao kako je između njega i Divne bila “kratka ljubavna priča”, međutim ona lijepa koju i danas pamti.

Italijan koji danas živi na jugu Italije u gradu Lecce, tada je bio u Dalmaciji i Crnoj Gori, a dodao je i kako je Divna studirala u Sarajevu.

Iako su njegovi dosadašnji pokušaji da je nađe bili bezuspješni, nadamo se da će njegova potraga završiti sa sretnim ishodom.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.