Ivica Dačić poražen i razočaran nakon debakla na izborima u Srbiji: “Da li ću nastaviti dalje vidjet ćemo u narednim danima”

Ivica Dačić, lider SPS-a, nakon izbora u Srbiji rekao je da je nezadovoljan rezultatom socijalista i da misli da treba naći novog lidera SPS-a. Nakon izbora su se oglasili i Aleksandar Vučić, ali i Ana Brnabić, a svojim prisustvom su ih podržali predsjednik RS Milorad Dodik i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

-Želim na početku da uputim srdačnu čestitku SNS-, Aleksandru Vučiću na ubjedljivoj pobjedi na svim nivoima na ovim izborima.

Izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi.

Mi nismo zadovoljni rezultatom uključujući i mene kao lidera liste, svakako treba analizirati šta je bio problem. Ono što sam rekao kakvi god da budu rezultati mi smo spremni na saradnju sa SNS-om na svim nivoima – poručio je Dačić.

Kako je rekao, na parlamentarnom nivou SNS će imati apsolutnu većinu.

-U Beogradu mi smo spremni na saradnju sa SNS-om, to je bitno pošto se još ne zna ko koliko mandata ima.

Naravno, ukoliko SNS bude želio mi smo spremni da tu saradnju nastavimo i na nacionalnom nivou – naveo je Dačić.

Lider SPS-a je podsjetio da je na čelu stranke punih 17 godina.

-Naravno da je ovaj rezultat nezadovoljavajući, naravno mi ćemo razmatrati ovaj rezultat, moje je mišljenje da treba naći novog lidera SPS-a.

Treba da napravimo analizu možemo li i mogu li ja dalje da nastavim.

Uvijek sam smatrao da su državni interesi ispred partijski. Znamo kakvi se izazovi pred nas postavljaju i bez obzira na našu poziciju u vlasti naši stavovi se ne mijenjaju – zaključio je Dačić.

Izbori 2023 održavaju se nešto više od godinu i po dana od prethodnih parlamentarnih, gradskih i predsedničkih izbora, koji su održani 3. aprila 2022. godine.

Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK) konačan broj birača sa pravom glasa na parlamentarnim izborima je 6.500.666.

Gradska izborna komisija (GIK) je utvrdila da je konačan broj birača u gradu Beogradu 1.613.369 za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda.

Na pokrajinskim izborima pravo glasa ima 1.669.734 birača.

Na vanrednim parlamentarnim izborima učestvuje 18 izbornih lista, čiji se kandidati bore za 250 mjesta u Skupštini Srbije.

Na beogradskim izborima građani biraju kandidate sa 14 izbornih lista, dok ih je na pokrajinskim izborima ukupno 13.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.