Ivica Dačić tako “hladno izgovorio”: Izetbegović, Milanović i Mesić saglasni samo da su protiv Srbije

Posljednje Vijesti

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je da se lider SDA Bakir Izetbegović nije slučajno sreo nedavno u Zagrebu sa bivšim i sadašnjim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i Zoranom Milanovićem, te da “na to skupu nisu mogli ništa da usaglase, osim da su protiv Srbije”.

“Oni imaju velike probleme u odnosima između Hrvata i Bošnjaka… Na ovom skupu nisu mogli ništa zajedno da usaglase, osim da su protiv Srbije. A što se tiče njihovih problema i odnosa, izgleda da im to nije bitno”, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je izjavio da im je “jedina zajednička stvar da su, eto, malo popričali protiv Srbije, vjerovatno protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je stalna tema”.

Dačić kaže da je Izetbegović kao predsjednik jednog doma parlamenta BiH, prije tog sastanka u Zagrebu, bio u Sloveniji na skupu predsjednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana i da je govorio da će da svrati u Zagreb.

“Ali nisam bio svjestan s kim će se sve sresti. Učešće Mesića u svemu tome je potpuno jedna suluda stvar. Ne razumijem kako to može doprinijeti ukupnoj stabilnosti u regionu”, rekao je Dačić.

Podsjetimo, lider SDA i predsjedavajući Doma naroda BiH Bakir Izetbegović susreo se ovih dana u Zagrebu sa aktualnim predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Izetbegović je na društvenim mrežama napisao kako su vodili vrlo otvoren razgovor o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te o međusobnim odnosima Bošnjaka i Hrvata.

Očito se ovaj sastanak nije svidio beogradskoj političkoj eliti.

Leave your vote