Ivica Puljić iz Washingtona “ni po babi ni po stričevima”: “Šefik Džaferović sam ne bi mogao otvoriti ni konzervu u UN-u da sve nije odradio Sven Alkalaj”

Ivica Puljić, čuveni bh. novinar, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, komentirao je na društvenim mrežama događaje s posljednje sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

“Američka ambasadorica u UN osudila ‘sve tri strane’ za stanje u BiH. Licemjerno je to kažu bošnjački mediji i dodaju da za nju nema razlike između lidera Bošnjaka Izetbegovića koji brani BiH i Dodika i Čovića koji rade sve da je unište i rascjepkaju. Nije ona, vi ste licemjerni”, poručio je Puljić te dodao:

“Kao prvo – Bakir jedino brani svoje interese, kao drugo – nikad vam dosta. Ambasadorica je u potpunosti podržala BiH, a ne neku stranku. Vaše nezadovoljstvo njenim riječima samo dokazuje da vama nije stalo do BiH nego do vlasti i dominacije nad drugima. Sve su te stranke iste.

Šefik Džaferović će ispričati da su mu sva vrata u UN-u bila otvorena. Ne bi on sam mogao otvoriti ni konzervu u UN-u da sve nije odradio ambasador Sven Alkalaj. Govorio je na Vijeću sigurnosti zahvaljujući Alkalaju, sretao se s drugima u UN-a zahvaljujući Alkalaju.

I još se Džaferović ljuti kada mu novinar postavi legitimna pitanja poput: ‘Jeste li vi zastupali interese svih građana BiH?’ Naravno da nije, kao što ne bi ni drugi političari iz nacionalističkih stranaka.

Tegeltija je razgovarao s ambasadorima Rusije i Kine iz UN-a. Možda da se još sastane s ambasadorima Sjeverne Koreje, Sirije, Venecuele i Irana da odgovore, ako znaju, na pitanje što su to ljudska prava ili zašto se protjerani ne mogu vratiti kućama”, poručio je Puljić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.