Iz HDZ-a se oglasili nakon što su SAD uvele sankcije Marinku Čavari

Nakon što su SAD uvele sankcije Marinku Čavari, HDZ se oglasio saopštenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

“Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara štitio je Daytonski mirovni sporazum, sankcije isforsirane”, navodi se u naslovu saopštenja te se nastavlja:

“HDZ BiH kao politička stranka uvijek je predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma, Uatava i svih temelja BiH. Stoga izražavamo neshvaćanje objavljenih sankcija od strane SAD-a predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, osobito zbog navedenih razloga.

Ako je išta trebao dobiti, kao politički dužnosnik i predsjednik Federacije BiH, onda je to zahvala za očuvanje Daytonskog mirovnog sporazuma.

Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nisu nikada imali naznake ugroze Daytona, a kao najjača politička stranka koja zastupa legitimnu volju hrvatskog naroda stojimo iza svih političkih odluka, osobito nepristajanja na kršene Ustava i zakonskih propisa.

Navedene sankcije očigledno su produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH.

Žao nam je jer su ove sankcije isforsirane upravo zbog prenesenih stavova jedne politike u BiH.

HDZ BiH neće posustati u obrani temelja naše domovine i njenoj izgradnji u duhu Daytona putem euroatlanskih integracija”, navodi se u saopštenju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.