in ,

Iz koordinacije boračkih Saveza BiH žustro reagovali: “Zahtijevamo da direktor BHRT-a uputi hitno izvinjenje”

Iz Koordinacije boračkih saveza BiH oglasili se nakon incidenta na BHT-u

Iz Koordinacije boračkih saveza BiH oglasili se nakon incidenta na BHT-u.

Voditeljica Dnevnika na BHT1 je tokom ove emisije nazvala Armiju Republike Bosne i Hercegovine “takozvanom”.

Nakon ovog incidenta, stigle su brojne reakcije, a jedna od njih je i ona Koordinacije boračkih saveza BiH.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Gledajući vijesti, voditeljica izgovori riječi ‘takozvana Armija Republike Bosne i Hercegovine’, pomislismo u prvi mah da gledamo RTRS, a to onda nije ništa čudno i ništa novo. Međutim na ekranu vidimo da se radi o vijestima javnog emitera BHRT-a, državnog emitera koji nas vrijeđa.

Uvažena gospodo novinari, urednici i direktori gore pomenute medijske kuće, 1992. godine je postojala država koja se zvala Republika Bosna i Hercegovina, a 15. aprila te godine formirana je vojska te države koja se zvala Armija Republike Bosne i Hercegovine. Vi biste to trebali znati, ali kako nas nazivate ‘takozvana’, možda ste zaboravili, pa je red da vas napomenemo.

Zahtijevamo da direktor BHRT-a odmah uputi izvinjenje svim pripadnicima časne Armije Republike Bosne i Hercegovine, a odgovorne za ovaj, hoćemo vjerovati, nenamjeran gaf, sankcioniše.

Koordinacija boračkih Saveza ARBiH će pratiti dali se šta poduzelo po ovom pitanju, a u slučaju da ne dođe do izvinjenja smatrat ćemo da to i nije bio slučajni gaf nego namjera, te poduzeti nove korake u cilju zaštite ugleda i časti Armije Republike Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju – prenosi Radio Sarajevo.

Senad Hadžifjezović pronašao sestru Budu, domaćicu manastira Sopoćani koja ga kao dijete nahranila!

Ugledni američki profesor David Pettigrew jasan kao dan: “Prekinuti toksično naslijeđe Ratka Mladića u RS!”