Iz koordinacije boračkih Saveza BiH žustro reagovali: “Zahtijevamo da direktor BHRT-a uputi hitno izvinjenje”

Iz Koordinacije boračkih saveza BiH oglasili se nakon incidenta na BHT-u.

Voditeljica Dnevnika na BHT1 je tokom ove emisije nazvala Armiju Republike Bosne i Hercegovine “takozvanom”.

Nakon ovog incidenta, stigle su brojne reakcije, a jedna od njih je i ona Koordinacije boračkih saveza BiH.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Gledajući vijesti, voditeljica izgovori riječi ‘takozvana Armija Republike Bosne i Hercegovine’, pomislismo u prvi mah da gledamo RTRS, a to onda nije ništa čudno i ništa novo. Međutim na ekranu vidimo da se radi o vijestima javnog emitera BHRT-a, državnog emitera koji nas vrijeđa.

Uvažena gospodo novinari, urednici i direktori gore pomenute medijske kuće, 1992. godine je postojala država koja se zvala Republika Bosna i Hercegovina, a 15. aprila te godine formirana je vojska te države koja se zvala Armija Republike Bosne i Hercegovine. Vi biste to trebali znati, ali kako nas nazivate ‘takozvana’, možda ste zaboravili, pa je red da vas napomenemo.

Zahtijevamo da direktor BHRT-a odmah uputi izvinjenje svim pripadnicima časne Armije Republike Bosne i Hercegovine, a odgovorne za ovaj, hoćemo vjerovati, nenamjeran gaf, sankcioniše.

Koordinacija boračkih Saveza ARBiH će pratiti dali se šta poduzelo po ovom pitanju, a u slučaju da ne dođe do izvinjenja smatrat ćemo da to i nije bio slučajni gaf nego namjera, te poduzeti nove korake u cilju zaštite ugleda i časti Armije Republike Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju – prenosi Radio Sarajevo.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.