Iz MUP-a KS su se oglasili o strahovitoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Sarajeva: Putnik iz vozila zadobio povrede opasne po život

Tri povrijeđene osobe epilog je teške nesreće koja se jučer u 16.15 sati dogodila u naselju Binježevo kod Sarajeva.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u nesreći su učestvovali Ford Fokus, kojim je upravljao S. S. (60) iz Hadžića i teretno motorno vozilo Opel Movano, za čijim upravljačem je bio N. D. (40) sa Sokoca.

Teške povrede opasne po život zadobio je putnik iz Ford Fokusa E. Š. (45) iz Sarajeva.

Ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Nakon toga je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za abdominalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Također, teške povrede zadobili su vozači S. S. i N. D., koji su na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržani na daljem liječenju.

Uviđaj na mjesta nesreće obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, sarajevski policajci i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

“Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju saobraćajne nesreće”, saopćeno je iz MUP-a KS.

“Zbog visokih dnevnih temperatura vozačima savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima”, savjetuju iz BIHAMK-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.