Iz Norveške stigao u Žepče pa na svom imanju otvorio klizalište, a kupio je i voz!

Iako je ovaj kraj napustio prije skoro pet decenija, Mladen Cvitanović nije zaboravio mjesto u kojem se rodio. U uređenje obiteljske kuće i dvorišta, te izgradnju novih objekata u Golubinju kod Žepča, Cvitanović kaže da je dosad uložio oko milijun i po maraka. On radi na naftnoj platformi u Norveškoj.

Mladen Cvitanović, zaljubljenik u starine i poznati kolekcionar starih automobila, te vlasnik poznatog „ćire“ iz Golubinje kod Žepča, svoje sugrađene obradovao je još jednom atrakcijom. Prvi put u Žepču, ali i okolini, instalirano je moderno klizalište. Namijenjeno prije svega djeci, instalirao ga je na svom imanju u Donjoj Golubinji neposredno uz magistralni put M-17. Prema njegovim riječima, ovo je trenutno jedino plastično klizalište u okolini Žepča i šire. Izgradnjom klizališta, kaže, želio je da se Žepče i njegov rodni kraj mogu pohvaliti da ima nešto atraktivno, savremeno i moderno.

Klizalište, veličine 200 kvadratnih metara, bit će otvoreno do marta za sve zaljubljenike zimskih radosti, a posebno za djecu. a uz prostor oko klizališta nalaze se i propratni sadržaji kako bi se djeca i roditelji mogli dodatno uveseliti – piše dijaspora.mhrr.gov.ba.

VEZANI TEKST: Bosanac kupio pravi voz u voznom stanju

Iako je više od 50 godina u Norveškoj, srcem je uz rodni kraj. Na porodičnom imanju izgradio je etno-selo, a poznat je i kao uspješan poduzetnik. Uskoro započinje s realizacijom još jedne ideje, a ona se odnosi na izgradnju željezničke stanice u čast djeda Ilije, koji je bio željezničar – već je nabavio lokomotivu i dva vagona za ovu svojevrsnu atrakciju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.