Iz ove države EU su stalno dolazili, ali sada kao da su pronašli “novu Hrvatsku”: Otkrili zašto bježe s Jadrana, češki turisti napuštaju svoju “prvu morsku ljubav”

Nakon poskupljenja u Hrvatskoj od uvođenja eura, češki turisti napuštaju svoju “prvu morsku ljubav”. Češko izdanje časopisa Forbes nazvalo je Poljsku “novom Hrvatskom za Čehe”, ukazujući na neočekivanu promjenu preferencija, a o tom trendu piše i poljski dnevnik Gazeta Wyborcza.

Mediji bruje

Sve skuplju Hrvatsku, koja je ranije bila popularna ljetna destinacija Čeha, sada je zasjenila atraktivnost Poljske.

Popularnost te zemlje među Česima naglo je skočila:

“Prodaja smještaja u Poljskoj u odnosu na lani narasla je za 50 posto”, kaže Ladislav Veseli, direktor portala za grupnu kupovinu Slevomat, prognozirajući da će interes za Baltik i dalje rasti.

Poljska nudi bogatu lepezu atrakcija, uključujući vjerske spomenike, istorijske gradove, netaknutu prirodu, kao i čisto more s pješčanim plažama, planine i jezera, prenosi tportal.

Jirina Ekrt Jiruškova, portparol turističke agencije Invia, rekla je za Forbes da je Poljska popularna i zbog pristupačnosti.

Ove sezone, jednosedmični boravak u Poljskoj za jednu osobu u skromnoj izvedbi košta do 224 eura, putovanje srednje klase oko 341 eura, a luksuzan boravak 736 eura.

Noćenje u hotelu ili apartmanu iznosi otprilike 35 do 40 eura.

Na pitanje zašto su odabrali Baltik umjesto Jadrana, Čehinja Zuzana kaže da je s prijateljicama tražila alternativu za Hrvatsku.

Zaintrigirale su ih pozitivne kritike prijatelja koji su već posjetili Poljsku, a htjele su istražiti kulturu i prirodu te zemlje.

Vojtech, stanovnik Praga, ističe da često susreće Čehe koji su posjetili Poljsku i vratili se s pozitivnim iskustvima u pogledu razvoja infrastrukture i kvaliteta usluga, prenosi tportal.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.