Iz ove situacije bi šutirao svako, osim jednog čovjeka koji se nalazi pred ponižavajućim transferom…

Fenerbahce je počeo proces raskida ugovora sa Mesutom Ozilom nakon što je iskusni veznjak na meču protiv Konyaspora gađao kopačkom trenera Ismaila Kartala poslije izmjene na poluvremenu.

Ovaj 33-godišnjak je svojevremeno pružao briljante partije u dresovima Real Madrida i Arsenala, a sada se na neki način nalazi pred ponižavajućim transferom.

Naime, 33-godišnjak bi mogao završiti u drugoj ligi, tačnije u engleskom Championshipu gdje ga želi Hull City koji također ima turskog vlasnika.

I dok se Nijemac turskog porijekla nalazi na još jednoj raskrsnici u karijeri treba podsjetiti kakav je Ozil bio igrač ne tako davno.

Arsenal ga je svojevremeno platio 50 miliona eura, a bio i najbolji igrač Topnika u sezoni 2015/16. Dao je i značajan doprinos u osvajanju tri FA Cupa s ovim klubom, piše sportsport.ba.

Karijeru mu je obilježio niz fenomenalnih asistencija, a jednu takvu je imao u sezoni 2018/19 na meču Carabao Cupa protiv Liverpoola.

Ozil je u remiju 5:5 uspio da odigra fantastičan potez poetom Ainsleya Maitland-Nilesa koji pogađa u praznu mrežu.

Brzo razmišljanje je Ozilu uvijek bila jača strana što je potvrdio i u ovoj situaciji. Nema sumnje da se radi o jednom od najboljih igrača svoje generacije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.