IZ RUBRIKE CRNA HRONIKA Aleksandar Vučić poručio: “Mogu da razumijem šta je Vladimiru Putinu u glavi, on mora da se bori”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je gostujući na TV B92 kazao kako se Beograd trudi da ne rizikuje kada se govori o ratu u Ukrajini i uvođenju sankcija Rusiji.

Vučić je rekao da kada se “izuzme moralni i emotivni dio”, nema potrebe da podsjeća ko je bio “na strani Srbije”.

“Moje pitanje je šta ćemo da radimo u Vijeću sigurnosti UN-a kada se postavi pitanje Kosova, po kojoj cijeni ćemo da dobuijemo gas, kako ćemo da kažemo onima koji nam nisu uvodili sankcije i ništa nisu uradili – mi ćemo da se obračunamo sa vama”, rekao je.

“Mislim da smo donijeli najpravičniju i najbolju odluku za nas. A kako da vrše pritisak na nas oni koji biraju koje sankcije žele, a koje ne žele i baš hoće da mi uvedemo sankcije koje ni oni ne žele”, dodao je Vučić.

Srbijanski predsjednik iznio je tvrdnje kako dobro poznaje ruskog lidera Vladimria Putina i da može razumjeti šta mu je u glavi.

“Vjerujem da poznajem Putima bolje nego 99% lidera u svijetu i mogu da razumijem šta mu je glavi. Mislim da ga je Zapad na početku iznenadio i da je sada u situaciji u kojoj nema kud i da više on iznenađuje Zapad i mora da se bori”, rekao je.

Vučić je objasnio da se Srbija nije ponašala politički već u skladu sa normama međunarodnog prava.

“Kažu nema više sjedenja na dvije stolice, a ja kažem da imamo samo jednu stolicu – stolicu Srbije”, objasnio je za B92.

On je naglasio da Srbija isključivo mora da štiti svoje interese.

“Nećemo da ugrožavamo mir i stabilnost, to je jedna od stvari koju zamjeram Slobodanu Miloševiću. Nikada zemlju ne bih stavio ispred sebe već bih sam snosio posljedice”, poručio je večeras Aleksandar Vučić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.