Iz SDA su žurno i odmah odgovorili Elmedinu Konakoviću zbog Bakira: “Kazavši da je Izetbegović “bezobrazan”, on je pokazao nemoć”

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nezir Pivić reagovao je na poruke Elmedina Konakovića o predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, poručivši da su te izjave odraz nemoći i nedostatak političkih argumenata.

Konaković je naveo da Izetbegović izgleda kao potrošeni vozač koji je propustio prilike za BiH, poručivši da je to čovjek koji je pristajao na podjele 1/3, kojeg je zanimala samo fotelja i koji pati zbog toga šta će se desiti nakon smjena direktora na federalnom nivou.

Pivić je na te poruke rekao da je Konaković ministar bez valjanog znanja, emocionalne zrelosti, te bontona u javnom nastupu.

“Da je Ministar vanjskih poslova (MVP) lice koje bez valjanog znanja, a danas se pokazalo i bez elementarne kulture, pokušava da upravlja politikom i MVP-a, svjedoči i današnja vulgarna izjava i lični napad na predsjednika Izetbegovića.

Kazavši da je Izetbegović ‘bezobrazan’, Konaković je pokazao nemoć i nedostatak političkih argumenata, odsustvo lične kulture, moralne i emocionalne zrelosti, te bontona u javnom nastupu”, napisao je Pivić.

Pivić ističe da zbog izostanka formalnog i neformalnog obrazovanja kao i političke kičme, Konaković pokušava da prikrije bahatim javnim nastupom i mahalskim doskočicama o “umornom vozaču”.

“Konaković, kao ‘bahati vozač bez dozvole’, koji je na vlast došao pod rotacijom OHR-a, nikada neće kritikovati Dodika ili Čovića. Čak, toliko pazi da mu nešto ne zamjere, da u javnosti ne smije da spomene ni konačne presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu, kojim je utvrđena agresija Hrvatske na BiH”, istakao je Pivić.

Dodaje da se u nastavku odgovora na pitanje da prokomentariše izjave Bakira Izetbegovića, jedino gdje se osjeća pozvan da nešto i kaže.

“Konaković je, kineziološki kazano, pristupio ‘repeticiji’ prije ponovljenih laži za koje se godinama nadao da će se primiti kao istina. Međutim, laži uvijek ostaju laži. Istina pobjedi svaku laž”, mišljenja je.

Na kraju Pivić navodi da od kada su ga Dodik i Čović izabrali na funkciju ministra vanjskih poslova, Konaković od uobičajnih protokolarnih aktivnosti i izvršavanja obaveza svog radnog mjesta pravi medijski spektakl.

“Intezitet i obim medijske predstave zavisi od zahtjevnosti isporuke državnog interesa Čoviću i Dodiku. Ovog puta Čović je naredio da se imenuje sudija u Ustavni sud BiH po želji HDZ-a koji će pratiti kurs hrvatske nacionalne politike.

Činjenica da se radi o daleko najlošijem kandidatu nije omela Konakovića, ali i Nikšića da daju punu podršku Čoviću”, poručio je.

Pivić je zaključio da u konačnici svi nosioci javnih funkcija moraju biti svjesni težine riječi koje izgovaraju u javnom prostoru.

“Posebno, koliko god političke borbe bile ‘oštre’, postoji minimum ispod kojeg se ne bi smjelo ići”, naglasio je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.