Iz SDP-a žestoko reagovali: “Nervoza koju pokazuju, a posebno napadi Nebojše Vukanovića, koji se u javnosti pokušava predstaviti kao progresivan, govore o njihovoj neiskrenosti i lošim namjerama”

Iz SDP-a su se oglasili žestokim saopštenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

Bez obzira koliko nekima to smeta ili koliko priželjkuju da ne bude, Republika Srpska također je dio Bosne i Hercegovine.

Prije četiri godine podlegli smo pritisku navodno dobronamjernih i nismo kandidirali svog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, da ne bi kako su nas optuživali olakšali Dodiku da pobjedi.

Uprkos našoj “žrtvi” Dodik je ipak pobjedio. Tada smo pogriješili i više nećemo.

Ankete pokazuju da u Republici Srpskoj postoji veliki broj građana koji ne žele da im izbor bude između onih koji više ili manje mrze Bosnu i Hercegovinu.

Zato više nikada te ljude nećemo ostaviti da nemaju mogućnost izbora normalne Bosne i Hercegovine.

Države sa svim svojim manama i vrlinama, ali koju mi njeni državljani činimo takvom. Vojin Mijatović je upravo predstavnik takve Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj ćemo svi biti dobrodošli u svakom njenom dijelu.

Zemlje u kojoj ćemo svi biti jednaki pred zakonom, zemlje u kojoj neće biti povlaštenih. Naravno da su toga svjesni i naši politički protivnici, kao i Vojinovi protukandidati. Znaju i oni za rezultate anketa.

Zato smo svakodnevno svjedoci neutemeljenih napada i dezinformacija koje u javnom prostoru šire oni, njihovi politički pokrovitelji, navodno progresivni političari koji su sami sebe proglasili vrhovnim autoritetima da sude šta je dobro ili loše za “Srpsku”, te njihovi dobro plaćeni mediji.

Upravo ta podmukla kampanja koju vode protiv Vojinove kandidature, pokazuje razliku između nas i njih.

Udar je to na ideju slobodne, multietničke Bosne i Hercegovine za koju se svim svojim bićem zakaže SDP BiH.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine bezrezervno podržava Vojina Mijatovića, svoga potpredsjednika i kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

Ponosni smo na činjenicu da smo po prvi put u tom dijelu Bosne i Hercegovine delegirali kandidata za poziciju člana Predsjedništva BiH koji promiče jedinstvo društva i države Bosne i Hercegovine.

Građani u ovom dijelu države imaju pravo da biraju građansku opciju, opciju koja se zalaže za normalnu državu Bosnu i Hercegovinu, članicu EU i NATO-a. A upravo to su vrijednosti koje zagovara SDP BiH i naš kandidat Vojin Mijatović.

Nervoza koju pokazuju, a posebno napadi pojedinih političara, poput Nebojše Vukanovića, koji se u javnosti pokušava predstaviti kao progresivan, govore o njihovoj neiskrenosti i lošim namjerama.

Kandidatura Vojina Mijatovića ne pomaže nikom drugom nego ideji ujedinjene Bosne i Hercegovine ravnopravnih građana. Građani u cijeloj državi trebaju imati pravo da biraju građansku opciju.

Odustajanje od ovog principa je odustajanje od Bosne i Hercegovine. Odustajanje od Bosne i Hercegovine za SDP BiH nije opcija, na to nikada nećemo pristati, uprkos svim pritiscima i manipuliranju istinom”, naveli su iz SDP-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.