Izetbegović progovorio o čovjeku od kojeg je izgubio izbore: “Bećirović je dao neke ultimatume, vrlo konkretno, moramo svi tražiti od OHR-a i Tužilaštva da rade svoj posao”

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović prisustvuje 33. godišnjici od osnivanja SDA u Zenici, a tom prilikom za medije je prokomentarisao i dešavanja u Konjicu te Trojci poručio da je vrijeme da pokažu da nisu invalidna struktura, kako ih je nazvao Dodik.

Izetbegović je komentarišući današnji nastup Trojke nakon održanog sastanka u Konjicu kazao da je Trojka zbunjena te da su morali dati jasniji odgovor Dodiku. Također, pohvalio je njihove ranije poteze.

“Trojka je zbunjena. Morali su dati jasniji odgovor Dodiku na današnjem sastanku. Krenuli su dosta dobro ovih dana. Bećirović je dao neke ultimatume, vrlo konkretno, moramo svi stati bez obzira ko je pozicija ko opozicija, čitav probosanski blok, i tražiti od OHR-a i Tužilaštva da rade svoj posao.

Jer, da su radili svoj posao prije sedam godina, kada je odlikovan Karadžić, Plavšić i drugi koji su presuđeni za genocid u Srebrenici u Hagu, da su tada radili svoj posao, da je Tužilaštvo radilo svoj posao kada je organizovan referendum u RS-u, ne bi imali ovaj problem, ovaj zamah, drskost koju pokazuje Dodik”, kazao je Izetbegović.

Dodao je da je neophodna reakcija OHR-a i Tužilaštva jer će, ako sada ne reaguju, kajati se za par godina kada stvari krenu u pogrešnom smjeru. Naglasio je i da je rješenje ove krize u probosanskom bloku koji mora nadjačati sve ono što radi režim Dodika.

Na pitanje da li Trojka više popustila Dodiku nego SDA, Izetbegović je ponovo spomenuo kako je Dodik nazvao trenutne koalicione partnere invalidnom strukturom te da je vrijeme da dokažu da to nisu.

“Dodik vodi politiku na način da kuha žabu, prelazi crvene linije pa se vraća. Isprobava dokle može da ide i dosta je otvoren. Kazao je ‘Ako nas nije mogla zaustaviti moćna SDA, sigurno neće moći ni ova invalidna struktura’.

On dobro zna šta je SDA i šta možemo. Ovako je kazao. Sada je na Trojci da dokažu da nisu invalidna struktura, imat će i nas uz sebe. Sile koje predvodi Dodik i koje nas vode u teške rizike moramo zaustaviti, svi.

SDA je to radila, govorio je da ga SDA nije mogla zaustaviti, ali ga je itekako mogla zaustaviti. Sedam apelacija Ustavnom sudu su zaustavile sve njegove pokušaje u par godina”, zaključio je Izetbegović – prenosi Klix.

Povodom 33. godišnjice SDA Zenica Izetbegović je kazao da je Zenica bila među prvim ograncima stranke te da nije bilo lako suprostaviti se tadašnjem jednoumlju i svemu što je bilo u tom periodu.

Naglasio je da se mora sačuvati mir, stabilnost, da se mora nastaviti napredak i razvoj BiH.

“Idemo dalje do konačne pobjede ako Bog da”, kazao je Izetbegović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.