in ,

Izgubljeni Nešić izgubljenom retorikom: “Nije prošlo i neće proći Džaferoviću”

Džaferović je poručio da “Srbija nema nikakvih prava kada je riječ o dolasku visokog predstavnika u BiH”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da bi puno bolje bilo da je sazvao sjednicu Predsjedništva na kojoj bi se usaglasio državni budžet nego što ide u Beograd.

Džaferović je poručio da “Srbija nema nikakvih prava kada je riječ o dolasku visokog predstavnika u BiH”.

Džaferović smatra da je to njegov pokušaj da se na neki način državne institucije učine inertnim, da ne rade svoj posao efiksano i funkcionalno.

“To je dobro poznata politika gospodina Dodika, koja neće proći i uspjeti, institucije Bosne i Hercegovine će funkcionirati. Nažalost, bespotrebno gubimo vrijeme, do sada smo za nešto malo više od šest mjeseci njegovog predsjedavanja Predsjedništvom BiH, trebali održati nekoliko sjednica i riješiti važne stvari kao što je budžet državnih institucija. Nismo, al riješit ćemo. Mislim da se na ovaj način proizvodi šteta i za one za koje Dodik tvrdi da ih predstavlja”, kazao je Džaferović za Hayat televiziju.

Na ovu izjavu Džaferovića reagovao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić i još jednom pokazao svoje pravo lice…

“Izvinjavam se građanima što sam od gospodina Džaferovića tražio da se aktivira i zasluži svoju platu. Za sve ljude koje predstavlja i za sve nas na koje misli da utiče bolje bi bilo da je nastavio da ćuti. Kritikom sastanka koji će politički predstavnici Srba iz RS e imati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem još jednom je pokazao svoje neznanje, ali iznad svega svoj odnos prema Srbima, Srbiji i RS”, navodi Nešić.

“Zašto gospodine Džaferoviću, lijepo ne kažete ono što mislite kad kažete ‘Srbija nema nikakvih prava’ – da ustvari mislite da Srbi nemaju i ne smiju imati nikakvih prava Specijalne i paralelne veze RS i Republike Srbije jedan su od temelja našeg opstanka. Vi i Vaš šef, gospodine DŽaferoviću, to znate i zato naš narod nazivate genocidašima, a našoj matici oduzimate pravo da nas pomaže i voli, kao i da mi volimo nju. Zato Srbe, RS i Srbiju svako malo pokušavate nacrtati zlim”, tvrdi Nešić.

Kako kaže, Srbija je zemlja najdinamičnijeg ekonomskog razvoja u Evropi.

“Nije prošlo i neće proći Džaferoviću. Odgovor Srbije, kao zemlje najdinamičnijeg ekonomskog razvoja u Evropi, na sve vaše nasrtaje, je bio da prva pruži spas od kovida u vidu vakcina. Odgovor srpskog naroda u BiH, je da nam je RS iznad svega, iako nekada pokušavaju da nas na toj temi dijele. I Vi tu ne možete baš ništa. Možete samo da se unormalite, shvatite da postojimo i da ćemo postojati, da ćemo kao narod biti sve jači i da to želimo i Vašem narodu, radeći zajedno i ne pristajući da nam oduzmete bilo šta”, poruka je Nešića.

ŠTA JE ŽIVOT NEGO FANTAŽIJA: “Opozicija će glumiti Lokice, a patriote iz Sarajeva siktati”

Milorad Dodik u Beogradu kod “velikog brata” o imenovanju Christian Schmidta: “Neće imati legitimitet za RS ako ga ne potvrdi Vijeće sigurnosti UN-a”