Izgubljeni Nešić izgubljenom retorikom: “Nije prošlo i neće proći Džaferoviću”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da bi puno bolje bilo da je sazvao sjednicu Predsjedništva na kojoj bi se usaglasio državni budžet nego što ide u Beograd.

Džaferović je poručio da “Srbija nema nikakvih prava kada je riječ o dolasku visokog predstavnika u BiH”.

Džaferović smatra da je to njegov pokušaj da se na neki način državne institucije učine inertnim, da ne rade svoj posao efiksano i funkcionalno.

“To je dobro poznata politika gospodina Dodika, koja neće proći i uspjeti, institucije Bosne i Hercegovine će funkcionirati. Nažalost, bespotrebno gubimo vrijeme, do sada smo za nešto malo više od šest mjeseci njegovog predsjedavanja Predsjedništvom BiH, trebali održati nekoliko sjednica i riješiti važne stvari kao što je budžet državnih institucija. Nismo, al riješit ćemo. Mislim da se na ovaj način proizvodi šteta i za one za koje Dodik tvrdi da ih predstavlja”, kazao je Džaferović za Hayat televiziju.

Na ovu izjavu Džaferovića reagovao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić i još jednom pokazao svoje pravo lice…

“Izvinjavam se građanima što sam od gospodina Džaferovića tražio da se aktivira i zasluži svoju platu. Za sve ljude koje predstavlja i za sve nas na koje misli da utiče bolje bi bilo da je nastavio da ćuti. Kritikom sastanka koji će politički predstavnici Srba iz RS e imati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem još jednom je pokazao svoje neznanje, ali iznad svega svoj odnos prema Srbima, Srbiji i RS”, navodi Nešić.

“Zašto gospodine Džaferoviću, lijepo ne kažete ono što mislite kad kažete ‘Srbija nema nikakvih prava’ – da ustvari mislite da Srbi nemaju i ne smiju imati nikakvih prava Specijalne i paralelne veze RS i Republike Srbije jedan su od temelja našeg opstanka. Vi i Vaš šef, gospodine DŽaferoviću, to znate i zato naš narod nazivate genocidašima, a našoj matici oduzimate pravo da nas pomaže i voli, kao i da mi volimo nju. Zato Srbe, RS i Srbiju svako malo pokušavate nacrtati zlim”, tvrdi Nešić.

Kako kaže, Srbija je zemlja najdinamičnijeg ekonomskog razvoja u Evropi.

“Nije prošlo i neće proći Džaferoviću. Odgovor Srbije, kao zemlje najdinamičnijeg ekonomskog razvoja u Evropi, na sve vaše nasrtaje, je bio da prva pruži spas od kovida u vidu vakcina. Odgovor srpskog naroda u BiH, je da nam je RS iznad svega, iako nekada pokušavaju da nas na toj temi dijele. I Vi tu ne možete baš ništa. Možete samo da se unormalite, shvatite da postojimo i da ćemo postojati, da ćemo kao narod biti sve jači i da to želimo i Vašem narodu, radeći zajedno i ne pristajući da nam oduzmete bilo šta”, poruka je Nešića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.