Izravan “udarac” iz Banja Luke, Tanja Topić direktno u centar: “Opozicija ne može pobijediiti ako nastavi spašavati Milorada Dodika!”

Nedolazak lidera SDS-a, PDP-a i SPS-a na sastanak koji je u petak organizovao DNS ne može se tumačiti kao početak raspada opozicije niti kao njeno urušavanje, kazala je za portal “Srpskainfo” politička analitičarka Tanja Topić ističući da opozicija, ako iskreno želi pobijediti na predstojećim izborima, treba se okrenuti građanima, a ne politiku voditi kroz medije.

Komentarišući ocjene da je opozicija bliže raspadu nego ujedinjenju, Topićeva ističe da se postavlja ključno pitanje na koji način će glasači opizicije, a oni su opredijeljeni, percipirati DNS.

“Dakle da li ih vide kao istinsku opozicionu partiju i to će jedino imati uticaja na izborni rezultat. Još uvijek nemamo jasnu sliku da li je prelazak DNS-a u opoziciju uticao na njenu snagu. Dakle ako stvari posmatramo tako ne možemo govoriti o razjedinjenosti opozicije, njeno osipanje i urušavanje nije počelo sa pristupanjem DNS-a njihovim redovima”, ističe Topićeva.

Ona dodaje da ono što će odrediti izborni rezultat bit će izlaznost. U tom miješanju karata, kako ističe Topićeva, SNSD stoji kudikamo bolje zbog discipline “stranačke vojske”.

Topićeva kaže da se stiče utisak da neopredijeljene na izbore neće izvesti ni vladajući, a ni opozicija.

“Postoji još jedna nepoznanica, a to je da li će svi koalicioni partneri vladajućih na izbore izaći u istoj koloni, barem sa zajedničkim kandidatom za inokosne funkcije”, upozorava Topićeva.

Ona kaže da je čudna i zbunjujuća inicijativa DNS-a da “samouvjereno preuzima opozicionu palicu i staje na čelo opozicije”, a da nisu raščišćeni stari repovi i računi iz doba učestvovanja u vlasti.

Topićeva ističe da je za opoziciju bitno ako ne želi doživjeti fijasko na izborima da jasno artikuliše šta želi, te da prestane pružati pojas za spasavanje lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

“Trebaju da prestane politiku voditi saopštenjima i u medijima, te da siđu među građane kako bi ih saslušali, razumjeli i ponudili stvarnu alternativu, a ne baviti se samo Dodikom”, zaključuje Topićeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.