Izrevoltirana Dušanka Majkić ne krije koliko je bijesna: “Šta su Komšić i Džaferović glumili na Bledu?”

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić pita čime su to članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović pomogli odlaskom na Bledski forum, “gdje su samo glumili Predsjedništvo iako svi znaju da dva u BiH nisu isto što i tri”.

“Ili su samo iskoristili priliku da pred tim značajnim skupom lamentiraju nad BiH, lobirajući uklanjanje Milorada Dodika sa političke scene”, rekla je Majkić za Oslobođenje.

Prema njenim riječima, srećom da se na ovim prostorima svi dobro poznaju, pa im je malo ko od prisutnih državnika na Bledskom forumu ukazao pažnju i poštovanje.

– Konačno, može li se više očekivati od ovog dvojca sa viškom ambicija i manjkom autoriteta? – pita Majkić.

Ističući da je najefikasniji izlaz iz postojeće duboke krize u BiH otvoren dijalog između tri konstitutivna naroda, ona tvrdi da SNSD kao najjača politička stranka u RS godinama poziva ključne političke aktere da sjednu za sto i dogovore se o budućnosti zemlje.

“RS je zbog odluke visokog predstavnika da nametne dopune Krivičnog zakona BiH morala konačno reći dosta! Ovakvo nasilje međunarodnih predstavnika više se ne može tolerisati – rekla je Majkić.

Ukoliko ne bude političkog dijaloga, Majkićeva najavljuje da će RS tražiti druga rješenja.

Kada su u pitanju reagovanja opozicije u RS na Dodikovu izjavu u vezi sa Dejtonskim sporazumom, Majkić kaže da opozicija često govori ono što želi da se u javnosti čuje, a ne ono što je rečeno.

Ona je uputila ko je uopšte spomenuo raspakivanje Dejtona i istakla da je SNSD opoziciji nebrojeno puta poručio da problem Dejtonskog mirovnog sporazuma nije u tome kako glasi, već kako se sprovodi.

– Zar baš ti nasrtaji na Dejtonski sporazum nisu bili argument opozicionim političkim strankama da u Narodnoj skupštini RS daju jedinstven odgovor da ni njihovi politički predstavnici neće učestvovati u donošenju odluka u institucijama BiH? – pita ona.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.