Jak pljusak u Sarajevu, u nekim naseljima zabilježen i grad, kiša na festivalskom trgu iznenadila goste, organizatori ih dočekali s kišobranima

Kratkotrajno nevrijeme, ponegdje praćeno i gradom, pogodilo je Sarajevo u poslijepodnevnim satima. U nekim dijelovima Sarajeva zabilježen je kratak, ali jak ljetni pljusak, dok građani prijavljuju da je u nekim naseljima padao i grad. Ljetni pljusak iznenadio je prisutne na festivalskom trgu tokom održavanja ceremonije crvenog tepiha u petoj noći Sarajevo Film Festivala (SFF).

Nevrijeme nije dugo potrajalo, a u Sarajevu je u 18:30 sati temperatura zraka iznosila 18 stepeni.

Ppljusak je podjednako iznenadio goste crvenog tepiha, ali i turiste i građane. No, iz organizacije festivala ubrzo su pronašli rješenje i svoje goste dočekali s kišobranima.

Brojne ekipe filmova odlučile su posjetiti današnji crveni tepih ispred Narodnog pozorišta, budući da sutra neće imati priliku to učiniti jer je proglašen Dan žalosti, gdje će isključivo baviti ključnim aktivnostima.

Večeras na crvenom tepihu očekuje se ekipa filma “Kos, kos, kupina” rediteljice Elene Naveriani kojI će imati svoju regionalnu premijeru u Narodnom pozorištu.

Nakon ove projekcije, očekuje se još regionalna premijera filma “Čuvari formule” u 21:30 sati, gdje se očekuje dolazak ekipe filma zajedno s producentima filma Draganom Bjelogrlićem i Draganom Šolakom.

Bjelogrlić i ekipa filma “Čuvari formule” dobili su nagradu za najbolji film u selekciji Piazza Grande, baš kao i nagradu Zeleni leopard, koja se dodeljuje filmu koji najbolje održava ekološku temu – prenosi Klix.ba.

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, došlo je do povećanja oblačnoti, a ponegdje je registrovana kiša i grmljavina.

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u sjevernim, centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše ili kratkorajni pljusak.

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 33 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnost može pasti i malo kiše.

Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.