Jake kiše izazvale i bujične poplave u Bosni i Hercegovini: Pogledajte snimak sa lica mjesta, pod vodom dijelovi Krajine, rijeka Una se izlila iz korita

Zbog izlijevanja rijeke Une iz korita, za posjetitelje su zatvoreni ulazi Gorjevac i Ćelije koji vode prema Štrbačkom buku, saopćeno je iz Nacionalnog parka UNA.

“Obilne kiše proteklih dana, a posebno tokom današnjeg dana podigli su vodostaj Une i Unca i došlo je do izlijevanja rijeka.

Jake kiše izazivaju i bujične poplave, te velike količine vode se slijevaju sa okolnih brda u vodotoke i niže dijelove, kao i preko prometnica. Navedeni ulazi su zatvoreni do daljnjeg”, navode iz Nacionalnog parka.

I u mjestu Donji Petrovići na području opštine Krupa na Uni rječica Vojskova izlila se iz korita na regionalni put Dubovik – Petrovići – Bušević, rekao je Srni načelnik opštine Mladen Kljajić.

Kljajić je rekao da je saobraćaj na ovom putnom pravcu otežan. On kaže da je u Hašanima potok Slanac poplavio most i poljoprivredno zemljište kod tri domaćinastva.

U naselju Alagića polje Bliha se izlila iz korita i ugrozila više stambenih objekata, javlja RTV “Sana” Sanski Most.

Vodostaj Sane u Novom Gradu dostigao je nivo od 320 centimetara, na kojem se uvode redovne mjere odbrane od poplava, a večeras su uključene pumpe na toj rijeci.

Vodostaj rijeke Une je oko 17.00 časova iznosi 250 centimetara, a redovne mjere od poplava su na snazi pri vodostaju 450 centimetara.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je Srni da je služba Civilne zaštite u dežurstvu.

On je rekao da su oborinske vode zaplavile kuće u Ulici Oslobođenja, te jednu kuću u naselju Roga.

Drljača je naveo da začepljen propust stvara problem u naselju Svodna.

Iz korita su izašle rječice Japra i Vojskova i zaplavile poljoprivrede zemljište, a zbog vode na putu otežan je saobraćaj dolinama ovih rječica.

Saobraćaj je otežan i na magistralnom putu Novi Grad – Prijedor, a u mjestu Petkovac zbog vode i nanosa na putu saobraćaj se odvija jednom trakom.

Otežan je saobraćaj i na magistralnom putu Novi Grad – Kostajnica, na izlasku iz Novog Grada, gdje ima vode na kolovozu.

Pogledajte i snimak sa lica mjesta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.