Jake policijske snage u Banja Luci zbog skupa, “Despoti” na ulicama

U Banja Luci se danas održava skup pod sloganom “Sloboda”, čiji je inicijator BORS.

Povod za okupljanje je odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti RS do konačne odluke Ustavnog suda BiH. Skup se prema najavama osiguravati i pripadnici EUFOR-a.

Sve je spremno za početak skupa u Banjaluci pod sloganom “Sloboda”, čiji je inicijator BORS.

Reporter N1 zabilježio je pojačano prisustvo policije na ulicama grada na Vrbasu.

Kako kažu građani u anketu, došli su da podrže skup iz različitih razloga. Jedni su tu jer žele “da pobijede protivnika”, a drugi da podrže Milorada Dodika.

“Došao sam prošetati i za skup znam i rekao sam da ću doći. Narod se može i treba okupljati, treba biti solidaran, treba znati šta je zajedničko a šta nije. Stranke su najneugodnije za narod, ovakva vrsta, jedni protiv drugih.

To zdrav razum ne može povezati. Ideja je jedna, ili ćemo zbog toga voditi buduće ratove, a moglo bi se desiti i to bi bilo najbolje; da Federacija ostane Federacija, a RS ostane RS i budu povezane kao samostalne jedinice sa svim pravima i obavezama prema državi”, kazao je jedan od prisutnih građana u Banja Luci – prenosi N1.

“Slike pokazuju da čuvamo svoju zemlju, RS. Da nam ne oduzimaju zemlju, vode i rijeke, naročito Schmidt iz Njemačke da nam ne da naša prava. On se okomio na RS. Na slikama su Putin, Xi Jiping, Mile i Vučić. Za njih sam čitav život, 26 godina. U ratu sam 41 mjesec bio u rovu“, kazao je građanin koji je držao transparent sa likom Putina, Jipinga i Dodika.

“Poruka je da nema više s nama igranja, da Schmidt ide kući. Ovo je moja RS, ja sam za ovo dala kćerku i volim ovo. Dodik mi treba, ne treba Izetbegović”, kaže gospođa koja je na miting stigla sa zastavom Srbije.

“Poruke su da bude mir i da mi pobijedimo. Koga? Protivnika. Inzka, što će nam Inzko“, jedna je od poruka.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.