Jako dirljiva poruka Enisa Bešlagića, opis fotografije sve govori: “Ne, mi se nismo slikali, mi smo podijelili jedan iskren osmijeh i razmijenili pozitivnu energiju”

Enis Bešlagić prisjetio se dirljivog susreta sa papom Franjom koji je 2015. posjetio Sarajevo. Tom prilikom, naš glumac bio je jedan od volontera prilikom njegovog dolaska te je zbog istog dobio i zahvalnicu od Vatikana.

Šest godina poslije, na dan Božića, Enis se prisjetio ovog posebnog susreta.

“Ne, mi se nismo slikali. Mi smo podijelili jedan iskren osmijeh i razmijenili pozitivnu energiju, pa se stigli našaliti i nasmijati. Drugi su zabilježili taj trenutak, a naše je bilo da ga iskoristimo i ne propustimo.. Da ne poziramo, nego da ga živimo koliko god da traje. Da ne propustimo biti čovjek i u svemu tražiti dobro”, napisao je glumac ispod fotografija gdje se rukuje s Papom.

Nije sakrivao ni koliko ga je ganula njegova dobrota i iskrenost.

“Ovdje je bilo poštovanja, osmijeha i naklona velikog čovjeka. Naklona ljudskosti.. Znam da nije ‘popularno’ vrijeme da budeš onaj koji pruža ruke i širi pozitivu u ovom svijetu stiskanja šaka i zveckanja mržnjom.. Ali evo, imamo pravo i mi na svoju radost i svoj život… Nikada ne ugrožavajući drugoga i drugačijeg”, zaključio je Enis.

Komentare ispod su ostavile i Nina Badrić te Viktorija Rađa, a Andrija Milošević napisao je kako su “ljudi uvijek znali ljude i duša dušu”.

“Slika govori hiljadu riječi”, “Ja ovdje vidim dva velika čovjeka”, “Našle se dvije dobre duše”, “Iskren stisak ruke i osmijeh je najvrijedniji poklon današnjice”, “Prelijepo rečeno”, “Bože, koji si ti čovjek”, “Veliki respekt”, pisali su ostali.

Ranije, Bešlagić je u video emisiji “Podcast Inkubator” prepričao još detalja Papinog dolaska te priznao kako ga je on nečemu i naučio.

“Promatrajući ga vidio sam da je svakome s kim se pozdravio poklonio sekundu pažnje i osmijeha”, objasnio je Enis i dodao kako od tada i sam nastoji svakom pokloniti vlastiti trenutak pažnje.

Papa Franjo zahvalio se Bešlagiću na njegovom doprinosu, a glumac se kasnije stigao i našaliti u svom stilu.

“Recite mu da se javi s fiksnog kad sleti. Da znamo da je sletio i da je živ”, prepričao je kroz smijeh.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.