Jako ljutita reakcija Denisa Bećirovića, ovo neće prešutjeti: “Nedopustiv i neprihvatljiv je elektorski model koji uvodi dodatnu diskriminaciju”

Na zvaničnoj stranici SDP-a objavljeno je saopštenje Denisa Bećirovića koje prenosimo u cijelosti.

“Nijedan bh. političar nema pravo da svojim pogrešnim procjenama i potezima ugrožava budućnost države Bosne i Hercegovine.

Ako ima političara koji su na bilo koji način i od bilo koga ucijenjeni, bolje je da takvi podnesu ostavku nego da spašavajući svoje političke karijere trajno unesreće građane Bosne i Hercegovine.

Nijedan zvaničnik ne smije i nema pravo pristati na ugrađivanje dodatnih diskriminatornih i antievropskih rješenja u Izborni zakon BiH.

Neprihvatljivo je da se u Izborni zakon ugrađuju rješenja kojima se produbljuje diskriminacija građana i de facto stvaraju pretpostavke za formiranje monoetnički omeđenih teritorija. Pristajanje na takva rješenja značilo bi stvaranje preduslova za etničku podjelu Bosne i Hercegovine.

Neodgovorno je da se zaobilaze ili ignorišu obavezujuće presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu. Bosna i Hercegovina ima obavezu da se podvrgne konačnim presudama Evropskog suda za ljudska prava u svakom sporu u kojem je učestvovala kao stranka.

Naivni su oni koji misle da će ustupcima HDZ-u zaustaviti njihovo savezništvo s SNSD-om na rušenju Bosne i Hercegovine. Pristajanje na diskriminatorski elektorski model je samo čin jačanja separatističkih snaga i oni koji pristanu na to snosit će punu odgovornost za takvu kapitalnu grešku”, navodi se u saopštenju Bećirovića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.