Jako neobična nesreća na M-17: Dizalica se pokvarila, pa su vozač i kolega do dolaska policije regulisali saobraćaj, a onda…

Posljednje Vijesti

Jedna osoba je povrijeđena u sudaru koji se dogodio večeras na južnom izlazu iz Mostara nedaleko od skretanja za cestu prema Blagaju i Nevesinju.

Kako piše Avaz, na cesti je u kvaru ostalo vozilo s dizalicom mostarske građevinske firme, a vozač i njegov radni kolega su o tome odmah obavijestili policiju te su do njihovog dolaska regulisali saobraćaj s obzirom na to da je jedna traka bila slobodna.

Međutim, u jednom trenutku vozač putničkog automobila koji je dolazio iz smjera Blagaja nije se htio zaustaviti i, praktično, u zadnji čas je vozač dizalice izbjegao da ga pokosi dok je stajao na cesti.

Kako je iz suprotnog smjera nalazio drugi putnički automobil došlo je do direktnog sudara.

Saobraćaj je na tom dijelu bio više od sat obustavljen te su vozila preusmjeravana drugim pravcima kroz prigradska naselja Kočine i Opine. Zbog radova na kolektorskoj mreži u Opinama, automobili su se na magistralnu cestu M-17 morali priključivati kroz uski podvožnjak što je dovelo do ogromnih gužvi i zastoja.

Saobraćaj je normalizovan u 19:15 sati.

Leave your vote