Jako teške riječi oca Nenada Periša nakon što su pronašli njegovog sina nakon pet mjeseci: Vjera nas uči da kraj nije tu

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, za O kanal i hrvatski RTL kazao je kako ga je jutros kontaktirala beogradska policija, nakon što je u Dunavu, nizvodno od Pančevačkog mosta, pronađeno tijelo mladića koje opisom odgovara njegovom sinu.

Moja obitelj i ja, bez obzira koliko bilo teško, a vjerujte mi, jako je teško, vjerujemo da tačka na životu nije kraj i da ćemo se mi još sresti u budućnosti, a Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio, kazao je Nenad.

Nakon svega, nažalost, porodica Mateja Periša i dalje ne zna šta se tačno dogodilo.

– Meni je bilo bitno pronaći Mateja. Sve ono što sam radio, radio sam isključivo da ga što prije pronađem. Razlozi zašto se to dogodilo, naravno da će me interesirati.

Ja sam u dubokoj boli, a istraga će pokazati, ako se šta uspije dokazati, šta se dogodilo. Meni je najvažnije bilo i jeste da je to istina, da smo došli do kraja, do istine.

Dalje ćemo vidjeti šta će istraga pokazati i hoće li se šta dogoditi. Ali kažem, u ovom trenutku sam u svojoj boli i samo o tome razmišljam.

O nestanku svog sina, odnosno o njegovom kraju života na zemlji. Ali mi ćemo se sigurno naći, jer vjera nas uči da kraj nije tu, dodao je.

Iako teškog glasa još uvijek dovoljno jak i hrabar da izdrži sve nedaće koje su zadesile njega i njegovu obitelj Nenad Periš je uputio javnosti zamolbu.

– Ono što ja želim, želim u dogovoru sa svojom obitelji i majkom moga sina, obavijestiti javnost kako će sahrana našeg Mateja biti tiha u krugu najuže obitelji i rodbine.

Svi oni koji budu željeli mogu se u svom srcu i svojoj duši oprostiti od našeg Mateja. Stoga molim javnost da ispoštuje ovu našu želju da se s dostojanstvom, u krugu obitelji oprostimo od našeg Mateja.

Molim da ljudi i javnost to shvate i unaprijed im zahvaljujem na razumijevanju. Ja osobno ne odbijam nikakvo suosjećanje od nikoga, ali jednostavno želim biti u miru i u miru se oprostiti od svoga sina, istaknuo je Nenad Periš.

Periš je posebno istaknuo kako zahvaljuje svima onima koji su protekla četiri i pol mjeseca, odnosno 139 dana do pronalaska tijela živjeli i suosjećali s njegovom obitelji.

– Još jednom hvala MUP-u Srbije koji je odradio ogroman posao. Hvala MUP-u RH, kao i MUP-u BiH, koji je također odradio dio poslova. Hvala svim poznatim i nepoznatim ljudima koji su meni i obitelji izražavali podršku.

Hvala medijima, građanima Srbije i Beograda, svećenicima koji su mi bili od nemjerljive pomoći, mojim Splićanima, Blaženku Bobanu, županu Splitsko-dalmatinske županije, svim stanovnicima RH koji su mi slali poruke podrške.

Jedno veliko hvala Vladi RH, a posebno premijeru Andreju Plenkoviću koji mi je davao podršku, kada je god to mogao i koji me u srijedu, nakon pronalaska tijela i nazvao, rekao je Nenad Periš.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.