Jasmin Musić “bacio rukavicu u lice” Elmedinu Konakoviću: “Najglasniji je kritičar, a zbog njegovih kadrova građani USK ne mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu”

Nije mi lako gledati kako nam Aleksandar Vučić donira vakcine, ali mi je još teže gledati da je u kritikama od jutros najglasniji Dino Konaković, čiji kadrovi u Unsko-sanskom kantonu nisu u stanju usvojiti ni odluku o visini premije zdravstvenog osiguranja za tekuću godinu, zbog čega je otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite za građane našeg kantona.

Takvu situaciju nismo imali nikad u historiji kantona, kaže Jasmin Musić, šef Kluba SDA u Skupštini USK.

Po njegovim riječima, put je jednostavan: Odluka Upravnog odbora ZZO (koji u trenutnoj raspodjeli vlasti USK pripada Narodu i Pravdi, čiji je i direktor ove ustanove) se upućuje Ministarstvu zdravstva, Ministarstvo na Vladu, Vlada na Skupštinu. Nema HDZ-a, SNSD-a, preklapanja nadležnosti, ministarstava, specijaliziranih agencija čije je mišljenje potrebno itd.

– Da biste mogli govoriti o visokoj politici i nečijoj sposobnosti ili nesposobnosti, morate pokazati da znate upravljati sistemom tamo gdje ste preuzeli odgovornost. Dok god ne možete riješiti formalno pitanje kakvo je premija na kantonalnom nivou, narod ne vjeruje da biste mogli riješiti problem nabavke vakcina na državnom nivou – rekao je Musić za Fenu.

VEZANI TEKST: Konaković oštro o Vučiću: “Negira genocid, a prostire se najlon u džamiji kad nam dođe u posjetu, da ne skida cipele”

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.