Jasne poruke iz Beograda koje se nikako neće svidjeti Miloradu: “Dodik je dosadio ljudima, u ovu priču je uvukao i Aleksandra Vučića”

Događaji Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik se u novom napadu bijesa okomio na uglednog beogradskog političara i psihologa Žarka Koraća, koji je kazao kako je Izvještaj komisije bh. entiteta RS o genocidu u Srebrenici propagandni materijal suprotan stravičnim dešavanjima iz jula 1995. godine u zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija.

Tako je Dodik Koraća nazvao “patološkom pojavom”, “marginalcem koji je iskazao mrzilačku strast prema RS-u i Srbima”… Korać govori o Dodiku, Aleksandru Vučiću, “srpskom svetu”, stanju u Crnoj Gori…

-Za Danas.rs napisao sam tekst u kojem sam argumentima i zdravorazumski doveo u pitanje izvještaj o Srebrenici u režiji Dodikove komisije. A to što Dodik priča, vrijeđa, ma to me ne dotiče. On je svakako u završnici svoje političke karijere, nema gradonačelnika Banje Luke, izgubio je od mladog pročetnika – kaže Korać.

Korać je odlično upoznat sa Dodikovom blokadom rada državnih organa i napada na visokog predstavnika u BiH.

-Dodik tim napadima na visokog predstavnika mobiliše ljude oko sebe, želi stvoriti front sa opozicionim strankama kao da je ugrožen RS, kao da ovisi samo o njemu.

-Pazite, Dodik je jednostavno rečeno dosadio ljudima, u ovu priču uvukao je i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je osvjedočeni nacionalista. Ljudi moraju znati, Drina je uvijek bila granica između Srbije i BiH. I kad je Srbija bila kraljevina i kneževina. To je tako, sviđalo se nekome ili ne. E sad, pitanje je kad padne Dodik, a past će, ko će doći poslije njega. Mi smo u Srbiji rušili Borisa Tadića, pa dobili Vučića – podsjeća Korać.

Leave your vote