Javna poruka bh. novinara Erola Avdovića iz New Yorka, pitao je: “Živi li to Christian Schmidt u strahovladi u sjenci HDZ-a?

Erol Avdović, novinar koji izvještava iz New Yorka komentarisao (ne)dolazak ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Srbiju.

“Lavrov ne smije, ali zato u Beograd dolazi njemački kancelar Olaf Scholz 10 juna. A onda u Prištinu, Skopje, Sofiju, Solun. Ništa Sarajevo; ovdje dovoljno šuti Christian Schmidt. Hello Berlin Sarajevo calling”, napisao je on.

Avdović je svoju kritiku visokog predstavnika u BiH pitajući se da li to Schmidt živi u sjenci HDZ-a.

“Visoki predstavnik Christian Schmidt… Je li on u Sarajevu? Gdje je? Vrijeme prolazi, a još nema novaca za oktobarske izbore u BiH. Živi li to Schmidt u strahovladi u sjenci HDZ-a? I s Vučićem vodi politiku snishodljivosti pa i podilaženja. A s Dodikom ne talasa. Hajde da vidimo?”, dodao je.

Nedavno se osvrnuo na trenutno stanje u BiH u vezi izbora i blokade finansiranja, otvoreno kritikujući predstavnike međunarodne zajednice rekavši kako je jedno deklarativna kritika na račun Čovića zbog svih “marifetluka, a drugo je stvarna reakcija, koje nema.

Danas je Vijeće ministara usvojilo Nacrt Budžeta ali opet to ne ulijeva povjerenje građana.

– A tu je i ona kapilarna potpora Čovićevom konceptu “legitimiteta” kao načinu da se odbrane vlastite lukrativne pozicije. Ta mreža podrške Čoviću je rasprostranjena od Washingtona, preko Brisela i Berlina, do Zagreba i Sarajeva.

Svako ima svoj konto i “profesionalni” interes pa dozira kritike i kalibrira podršku do mjere do koje im to odgovara. Jedna prljava i iscrpljujuća igra koja traje godinama, naveo je on u svojoj objavi na Facebook profilu.

Avdović tvrdi kako je uzalud potrošena godina dana oko reformi izbornog zakona tokom koje su kao na traci paradirali predstavnici Bidenove administracije, Palmer i Escobar prije drugih.

– Ne zaboravimo ne tako davno iz Washingtona je stigla vijest kako je Bidenova administracija sklona podržati HDZ BiH oko izbornog zakona?! Nasreću nije bilo tako. Jer dogodio se i Zoran Milanović u međuvremnu pa su Amerikanci uvidjeli odakle pušu istinski antiamerički sentimenti. Riječi su važne. A dijela još više, kazao je tada Avdović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.