Jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi uhvaćen u BiH: Otkriveni su detalji hapšenja Mladena Samardžije

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi, uhapšen je u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Tim povodom se oglasio i MUP RS-a. On je uhapšen u akciji “Tokio” koju su pripadnici MUP-a RS izveli pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Istočnog Sarajeva.

Kako su naveli iz MUP-a RS, akcija “Tokio” usmjerena je na hapšenje člana organizovane kriminalne grupe koji se u prethodnom periodu bavio preprodajom kokaina.

Opojne druge

-U ovim aktivnostima slobode je lišeno lice M.S., državljanin Republike Slovenije i BiH, za kojim je raspisana Interpolova potjernica Slovenije za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga – navodi se u saopćenju.

Kako se dodaje, u okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet koja je trajala duži period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je M.S. nastavio da nakon bjekstva u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Evropske unije, BiH, Republike Srbije i Republike Crne Gore.

Samom istragom dokumentovan je prevoz i prodaja više od 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin.

Bit će predat Tužilaštvu BiH

-U akciji s pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a uz podrušku Europola,

a do sada je oduzet jedan kilogram droge kokain, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9×19 mm i više vozila – dodaje se u saopćenju.

On će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Protiv njega bit će podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca i ometanje rada pravosuđa.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.