Jedan od policajaca sa sramotnog snimka se oglasio: “Neko ko ima puno prijatelja Bošnjaka, nije bilo muzike uživo već je ista puštana sa liste skinute sa interneta”

Jučer je u javnost dospio skandalozni snimak proslave policajaca iz Priboja u Srbiji na kojem se pjevaju nacionalističke pjesme.

„Srebrenice tako si mi mila,
Dabogda se tri put ponovila…“,

„Oj Pazaru novi Vukovaru,
Oj Sjenice nova Srebrenice…“,

„Oj Fatima đe su ti dimije,
u četnika oko Ledenika…“, glasili su ti morbidni stihovi.

Da stvar bude još poraznija, pjevali su je policijski službenici, odnosno osobe koje bi ovakve pjesme trebali najoštrije sankcionisati.

Tim povodom, jučer se oglasio Dragan Zeković, jedan od policajaca koji je učestvovao u ovom “performansu”.

Njegov Facebook status prenosimo u cjelosti:

“Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povrijedila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku.

Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam nije trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo.

Ovu pjesmu nije pjevala cijela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani što se može vidjeti na snimku. Za vrijeme proslave, nije bilo muzike uživo vec je ista pustana sa liste skinute sa interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i pustanja muzike, niti je sporna pjesma bila nečija pojedinačna želja).

Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pjesme. Posebno žalim što mi se obiljeležavanje najsretnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usljed nenamernog emitovanja sporne pjesme.

https://www.facebook.com/dragan.zekovic/posts/4717106771737125

Svima želim puno zdravlja i uspeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima sa obećanjem da cu ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro”, napisao je pomenuti policajac.

Njega i njegove kolege još uvijek niko nije sankcionisao.

Leave your vote

-3 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.