Jedini bh. grad na moru: Neum na udaru snažnog nevremena

Meteorolozi u našoj zemlji za dane vikenda najavili su pogoršanje vremenskih prilika uz jaku kišu i grmljavinu, počevši od juga BiH koji će biti prvi na udaru vremenskih neprilika. U jedini bh. grad na moru već je stiglo najavljeno pogoršanje.

Kako je objavljeno na Facebook stranici bhmeteo.ba, u Neumu je za samo nekoliko sati pala toliko količina padavina kakva je do sada bilježena tokom ljetnih mjeseci jula i augusta.

“Neum danas na udaru jakog nevremena.

U samo nekoliko sati palo je oko 100mm kiše.

Takva količina padavina u prosjeku padne za čitav jul i avgust zajedno”, javljaju iz bhmeteo.ba.

Kako su ranije saopćili iz FHMZ-a, danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

Prijepodne – kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima.

Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju na jugu i jugozapadu. Vjetar slab većinom južnog smjera.

U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

(Nedjelja)., U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabijim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30 stepeni.

(Ponedjeljak)., U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

(Utorak)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razovojem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 32 stepena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.