Jedinstveno iskustvo u BiH: Putopisac Robert Dacešin proveo dan s medvjedima i vukom, jeli su mu iz ruke

Naš putopisac Robert Dacešin trudi se donijeti zanimljive, neobične i manje poznate priče iz cijelog svijeta, ali i iz Bosne i Hercegovine. U posljednjem videu posjetio je jedno mjesto pored Doboja gdje se družio s medvjedima i vukovima.

“Putujući našoj zemljom u proteklih nekoliko godina, imao sam priliku da doživim neke zaista posebne stvari i upoznam mjesta za koja ranije nisam ni znao da postoje na našim prostorima.

U gotovo svaki dio zemlje u koji bih se zaputio, pronašao bih nešto čudesno lijepo i upoznao neke dobre ljude, koji bi učinili boravak u tom kraju još posebnijim.

Mada, ono što sam doživi na planini Ozren gdje sam boravio, jedno je od najnevjerovatnijih iskustava čitavog života”, napisao je Robert ispod videa koji je u samo 24 sata skupio preko 25 hiljada pregleda.

“Naime, u mjestu zvanom baza Paragost, imao sam priliku da provedem jedan čitav dan družeći se sa dva medvjeda imena Maša i Ljubica, vukom imena Vuk, lamom, magarcem i raznim drugim životinjskim drugarima, te provedem zaista jedan dan za pamćenje.

Ono što me posebno oduševilo je način kako se domaćini ovog mjesta brinu o svim ovim životinjama i kako one žive u jednom posebnom miru i sreći”, dodao je Dacešin.

“Ajme predivno, suze na oči tjera tolika divota životinjskog svijeta i vjerujem da je predivno iskustvo.

Hvala Roberte što si nam to snimio”,

“Ovo je kao iz bajke video. Baš sam se raznježila gledajući. Da.. učimo od životinja kako je lijepo živjeti u skladu”,

“Na 25 minuta odlutah u neku prelijepu bajku. Jedan od ljepših videa i mislim da je razniježio sve koji su ga pogledali”, pisali su oduševljeni gledatelji.

“Ja vas toplo pozivam da posjetite bazu Paragost na planini Ozren gdje se nalazi sve ovo i ako možete pomognete ovim vrijednim ljudima koji ovo vode na bilo koji način možete, makar to bile bombone za Mašu i Ljubicu, jer njima će to mnogo značiti”, poručio je Robert – prenosi Klix.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.