Jelena Karleuša šokirala dobar dio javnosti zbog izbora u Srbiji i Aleksandra Vučića: “Majstor je objasnio kako se radi posao”

Od “Gospodine Vučiću sram Vas bilo” i do “Majstor pokazao kako se radi, ima li ko bolji?”, to je Karleuša…

Nakon dužeg vremena Jelena Karleuša dala je veliki intervju za Kurir. S njom su razgovarali o njenoj muzičkoj karijeri, projektima, privatnom životu, politici i svim drugim stvarima koje zanimaju javnost kada je ona u pitanju.

Prije svega podsjećamo da se u svom „Otvorenom pismu“ koje je objavila tokom 2017. godine, kada su aktuelni bili studentski protesti, Karleuša Vučiću obratila sa „Sram Vas bilo“, a sada razmišlja potpuno drugačije.

“Sram vas bilo što su srpska deca na ulicama, sram vas bilo što su na ulice izašli gladni, sram vas bilo što ih vaši dupeuvlakački mediji nazivaju pijanim huliganima, sram vas bilo što i pored diploma, pameti, želje i mladosti ne mogu da se zaposle, dok vaši kadrovi sa kupljenim diplomama zapošljavaju i rođake i ljubavnice”, napisala je tada Karleuša između ostalog.

Sada je otvoreno podržala Aleksandra Vučiča pred izbore

Ipak ,sada u intevjuu za Kurir nije se libila ni da otkrije da će glasati za Aleksandra Vučića, aktuelnog predsjednik Srbije na predstojećim izborima u toj zemlji, iznoseći pritom niz tvrdnji zašto svoj glas poklanja njemu.

Veoma si glasna u svojim političkim stavovima i ne libiš se da izneseš šta misliš. Da li ćeš ispuniti svoju građansku dužnost i izaći na glasanje? Ako nije tajna, za koga ćeš da glasaš?

– Hoću, izaći ću i ovog puta da glasam. Za koga ću da glasam? Opozicija? Gdje je? Ko je? Ko su ovi ljudi sa Vučićem u trci? Ima li ova zemlja drugu ozbiljnu opciju sem Vučića? U ovom momentu sigurno ne. Majstor je objasnio kako se radi posao. Jesmo li imali vakcine, bolnice? Jesmo. Je l’ se grade putevi, fabrike, škole? Apsolutno. Je l’ imamo strane investitore sa svih krajeva svijeta koji sve više ulažu u našu državu? Veoma. Je l’ sposoban? Jeste. Je l’ tamo priča ruski, ovamo kineski, onamo engleski? Priča, brate! Je l’ neko tuče ljude na gej paradi? Ne tuče.

Je l’ možete da demonstrirate danima za neki svoj stav, čak i bez najave skupa? Možete. Blokiraj ti, majstore, auto-put u Njemačkoj ili u Americi, pa ćeš videti kako ćeš proći? Zbog svega toga mi se dopada. Da se razumijemo, biti predsjednik ove zemlje u ovako teškim vremenima je muka. Velika muka.

Omča oko vrata. Ne bih nikome to poželjela, pogotovo sad. Balansiranje između Istoka i Zapada, u vezi s Kosovom, u ekonomskoj krizi, u pravljenju novog svjetskog poretka, gdje treba sačuvati našu malu zemlju da ne naje*e kao što je naje*avala decenijama u našoj historiji. Treba nam mudar politikolog, koji će balansirati između srpskog nacionalizma i realnosti. Onaj koji nas neće voditi u rat, da naša djeca gube živote. U tome ne vidim nikoga iz današnje opozicije.

“Šta god da kažem, nekome neće valjati”

Da li misliš da će ti neko zamjeriti na ovim riječima?

– Da li će mi se zamjeriti što ovo otvoreno kažem? Pa hoće! Jer ovom narodu nikad ništa nije po volji. Šta god da kažem, nekome neće valjati. Pa meni su zamjerili što sam se javno vakcinisala iako su to uradile i sve svjetske zvezde. Iako je moju vakcinaciju propratio čitav svijet i to je bila udarna vijest svih svjetskih medija tog dana i nedjelje! Opet nije valjalo i rekli su da sam se prodala. Pa čija sam ja to bila?

Nikad nisam bila član nijedne stranke, niti ću. Da li me je neka vlast u prošlosti pomagala? Nikad! Kad me je Vesić pozvao da nastupim ispred Skupštine za Novu godinu, opet su neki rekli da ja to radim za vlast, a ne za svoj narod i zato što ja to zaslužujem najboljim koncertima i najboljom svjetskom produkcijom!

Ispred Skupštine su pjevali SVI sem mene. Ako je iko odavno to zaslužio, to sam onda ja. I zato je Beograd imao svjetski doček, kakav zaslužuje. Pjevam skoro tri decenije, od svih na vlasti koje sam dočekala i ispratila, Vesić mi je jedini pružio ruku i hvala mu. Ako je to Vučićevo maslo, hvala i njemu. Znači da imaju ukusa – kazala je Karleuša između ostalog.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.