Jelena Karleuša uputila direktnu poruku predsjedniku Srbije: “Apelujem na Aleksandra Vučića da poštuje ljudska prava”

Posljednje Ženska posla

Pjevačica Jelena Karleuša apelovala je na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da usvoji Zakon o istopolnim zajednicama, te da pokaže “da je predsjednik svih nas” i da dokaže da je Srbija zemlja koja ide “u skladu sa svim evropskim i svjetskim tokovima”.

“Nisam obavještena da je Zakon izjavom predsjednika upao u fioku, najbolje je za Srbiju kada nisam obavještena. Jer onda nema mog komentara, a tada je u Srbiji mir. Ja sam neko ko je jasno i glasno podržao taj zakon. Nisam znala da je u fioci, ali se nadam da će se nekada otvoriti ta fioka. Hoće li se otvoriti ta fioka? Ko je otvara?

Apelujemo na predsjednika da u skladu sa svim evropskim i svjetskim tokovima budemo neko ko poštuje ljudska prava i ono što generalno mi kao narod koji je uvijek podržavao slobodu izražavanja i svega onoga što se naziva ljudskim parametrima, da pokaže da je predsjednik svih nas“, rekla je Karleuša za Nova.rs.

“Ima nas i u ženskom rodu i muškom i onih koji se izjašnjavaju kao žene i muškarci suprotno polu koji su dobili rođenjem. Ali, jedno je sigurno – svi imamo istog predsjednika. Je l tako? On valjda treba da voli sve nas i sa ovakvim i onakvim mišljenjem. Sa ovakvim ili onakvim seksualnim opredeljenjem i pravom na život, rad i funkcionisanje bez ikakvih tehničkih prepreka.

Koliko sam razumjela, a razumjela sam nažalost sve, ne traži se ništa više od tehničkog olakšanja dvoje partnera. Ne brak i usvajanje djece, nego zajednica. Do predsjednika će sigurno doći, vi ste dobri sa predsjednikom, pa će on to vidjeti sigurno“, dodala je ona.

Leave your vote