Jelena Trivić i Nebojša Vukanović odbili da se sastanu sa Christianom Schmidtom

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović kazao je u ponedjeljak kako je odbio poziv iz Ureda visokog predstavnika da se sutra u Banja Luci sastane sa Christianom Schmidtom. Vukanović je na zvaničnom blogu naveo da je u 17 sati dobio mail, te telefonski poziv iz Kabineta Christiana Schmidta, poziv na sastanak sutra u 13:30 satu u hotelu Meriot u Banja Luci.

“Odmah sam odgovorio da ne želim doći na sastanak, koji predstavlja klopku za opoziciju, sa ciljem kompromitacije, i detaljno obrazložio razloge svog nedolaska.

Schmidta ne interesuje šta misli narod i opozicija, jer za dvije godine od kako je došao nije našao za shodno da nekog pozove na sastanak, i očigledno je da želi zloupotrijebiti opoziciju kao sredstvo za igre i obračune sa Dodikom, i u tom ne želim da učestvujem.

Uzurpator je pokazao da je kukavica, ponovo se povukao i ponizio Republiku Srpsku i srpski narod, obesmislio i ponizio sve nas pričom o jajima i paradajzu za Schmidta”, objasnio je svoje razloge narodni poslanik.

Vukanović je naveo kako je “kukavica i uzurpator” klepio ušima, uzmakao, pokazao da je “Ja*ara bez jaja”, kojima bi gađao Schmidta, ali i da je bez komentara pokušaj visokog predstavnika “da nas grubo zloupotrijebi i kompromituje, zbog svojih ličnih interesa i želje da prkosi Dodiku dolaskom u Banja Luku, i tako ga javno ponizi”.

Podsjetio je kako je opoziciona liderka Jelena Trivić danas izjavila medijima da će otići na sastanak sa Schmidtom u Banja Luci, jer smatra da sa svima treba razgovarati, predsjednik PDP-a Branislava Borenović bio je neodređen, “dok SDS po mojim saznanjima ne planira otići na sastanak, što je ispravna odluka po mom mišljenju u ovom trenutku”.

“Smatram da Jelena Trivić i drugi koji se kolebaju, treba da odustanu od sastanka, koji nema ni Dnevnu red, jer neće dobiti ništa osim pokušaja kompromitacije u režimskim medijima, i samo tako dati povod režimu i njegovim medijima da šire spinove, umjesto da polože narodu račune zbog nove izdaje i kapitulacije kad se Schmidt slobodno bude šetao Banja Lukom”, zaključio je Vukanović.

I Trivić odbila sastanak

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, u večernjim satima kazala je da nakon što je zvanično dobila poziv za sastanak sa Schmidtommitom, sutra u Banja Luci, odgovorila je negativno, da neće prisustvovati navedenom sastanku.

“Molim ostale aktere političke scene da ne govore u moje ime i u ime Narodnog fronta.

Mail sam poslala sat vremena nakon njegovog zvaničnog prijema, čim sam bila u prilici da to učinim.

Razloge odbijanja sastanka ne moram detaljno obrazlagati.

Ovo je bio jedinstven stav svih članova predsjedništva Narodnog fronta i nikakvog kolebanja po ovom pitanju nije bilo”, navela je Trivić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.