Jelena Trivić se obratila javnosti u Beogradu, evo šta je poručila: “Nije pljačka bila samo na nivou izbora za predsjednika RS, nego na svim nivoima”

Lideri opozicije iz RS-a danas su se obratili javnosti na konferenciji za medije održanoj u Beogradu.

“Krađu, pljačku i mafiju neću da priznam. Nisam pokradena ja, nego građani Republike Srpske”, poručila je u Beogradu na konferenciji za medije Jelena Trivić, kandidatkinja za predsjednika Republike Srpske.

Istakla je i da je bilo pljačke na svim nivoima: “Nije pljačka bila samo na nivou izbora za predsjednika RS, nego na svim nivoima”.

Navela je da je opozicija na izborne prevare reagovala dvostruko, protestima i prigovorima, te da je i sami CIK tokom izborne noći saopštio da rezultati za predsjednika RS nisu bili poznati:

“Tu veče je bio prekid svega. Jednostavno je sve upućivalo na to da je stigla instrukcija da se krade, a jasno je da sam ja prema svim rezultatima koji su stizali do tada bila u prednosti”.

lider PDP-a Bransilav Borenović je između ostalog kazao da je jako važno da se čuje istina i u Srbiji i u cijelom svijetu šta se dešavalo u RS-u, na prethodnim izborima.

“Vidjet ćete da su uglavnom cijepani listovi za našeg kandidata, Jelenu Trivić – rekao je Borenović.

Dodao je da je Izborni proces značajno kontaminiran, što su oni dokazali uz prigovore koje su priložili i općinskim i gradskim komisijama, ali i CIK-u BiH uz zahtjev da se ide s ponovnim brojanjem glasova.

“Naši podaci govore da se radi o prekrajanju izborne volje preko 65.000 glasova što je više od 10 posto izašlih na izbore i kada uzmete u obzir sve ono što je putem zapisnika objavljeno na sajtu Centralne izborne komisije što će biti predmet provjere, vidljivo je da se radi o rezultatima koji su nevjerovatni – izjavio je Borenović.

Dodao je da je jako važno da sve ono što danas govore ima svoju potvrdu u narodu.

“U Banja Luci smo imali dva zaista veličanstvena skupa i protesta na kojima je bilo preko 30.000 ljudi na svakom od njih, gdje nije bilo incidenta.

Ići ćemo do kraja, hoćemo da se sve to detaljno provjeri. Ko god se boji provjere ili ponovnog prebrojavanja znači da je učestvovao u izbornoj krađi – rekao je Borenović.

Dodao je da je osnovni sumnje postoje.

“Organizovana političko-mafijaška izborna hobotnica koja ima svoje pipke do samog vrha vlasti u RS i koja uništava vlasti RS – poručio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.