Jeste li znali da je Enis Bešlagić spasio komšiju od požara?

Popularni glumac Enis Bešlagić danas slavi 46. rođendan.

Rođen je 6. janauara 1975. godine u gradu Tešanj.

Diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 2001. godine, i već dugo živi na relaciji Zagreb – Sarajevo.

Zbog britkog humora i pozitivnog stava vole ga gledaoci širom regije, a jedno od pitanja koje mu najčešće postavljaju je i ono o njegovom konstantnom dobrom raspoloženju.

“Vama sam uvijek raspoložen jer me vi vidite raspoloženog, ali imam ja puno svojih trenutaka kada sam neraspoložen. Nekad mi energija padne i postanem osjetljiv. Dosta sam emotivan i imam potrebu za mirom, tišinom, za svojim kutkom u koji nitko ne dolazi, tako da sebi i to priuštim. Hvala Bogu da mogu posjetiti i more i tamo punim svoju energiju. Čovjek je biće koji mora pronaći svoj mir, svoj kutak, mora pronaći neku svoju vezu između duhovnosti i svjetovnog jer je bez toga totalno izgubljen.

Družim se s ljudima koji su pozitivci, koji vole druge ljude. Volim se družiti s ljudima koji u svemu gledaju trunku dobra. To su moji prijatelji koji iz ovog mora laži i zavisti i gluposti opstaju u tim nekim iskrenim odnosima. Družim se s ljudima koji imaju svoje poslove i pošteno zarađuju, koji su uredni i ne gledaju na to da preko mrtvih dođu do novca”, kaže Bešlagić sasvim iskreno.

Inače, zanimljivo je da je tešanjski glumac i veliki borac za pravdu, ljudskost, pomoći će svakome, ali o tome nerado govori.

Malo je poznato da je svojevremeno dobio nagradu Ponos Hrvatske jer je spasio komšiju i njegovu porodicu iz požara u kojem su ostali bez kuće.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.