Jezive scene iz Srbije obilaze Balkan: Oglasila se žena koju je policajac tokom protesta gurnuo preko bankine

Crna hronika Posljednje Vijesti

Snežana Mišić Bogunović, žena koju je tokom jučerašnjeg protesta oborio na zemlju komandir PU Savski venac Aleksandar Krstić, kaže za portal Nova.rs da je u dobrom zdravstvenom stanju, ali da je potresena zbog svega što se dogodilo.

Snimak kako policijski službenik obara ženu preko bankine na auto-putu šokirao je srpsku javnost, ali i širom Balkana.

Snežana za portal Nova.rs ističe da je sada dobro i objašnjava kako je došlo do pomenute situacije.

“Dobro sam, malo sam ugruhana, ali sam suštinski dobro. Jedino što sam i dalje uznemirena zbog svega što se desilo. Prosto, nisam očekivala da će tako nešto da uslijedi, to je za mene, koja je došla mirno da protestuje, bio šok”, ističe Snežana.

“Namjera protesta je bila da blokiramo Gazelu, niko od nas nije htio da se gura i sukobljava sa policijom, niti bilo šta slično tome. U jednom trenutku, uspjeli smo da izađemo na put kod zgrade BIPa i tada su se pojavili policajci i napravili kordon.
Krenuli smo kolovozom u pravcu Niša, a ubrzo je i veliki broj građana izašao na put i već je maltene bila blokirana saobraćajnica. Ja sam se tada sklonila sa strane, do bankine, jer je neka gospođa, koja se nalazila u automobilu, bila nervozna”, ističe Snežana i dodaje:

“Tada mi je policajac prišao, dohvatio me je za kragnu i prebacio preko bankine. Rekao je: “Da li si svijesna šta radiš, ne mogu ja cijeli dan da se jurim sa vama!” Nakon toga su se okupljeni vidno iznervirali zbog tog postupka”, kaže sagovornica.

Ističe da joj se komandir nije izvinio.

“Šokiralo me je to što mi nakon svega toga nije prišao, da me eventualno pita: “Gospođo, da li ste dobro? ”Mislim da je to normalna reakcija svakog čovjeka”, kaže Snežana, koja je i dalje potresena zbog svega što se desilo.

Dodaje da su joj osjećanja trenutno pomiješana, te da još uvijek nije podnijela prijavu protiv Krstića.

“Djecu učim da se ne plaše policije, da su oni tu za nas, a onda na televiziji gledaju kako im majku prebacuju preko bankine. Ne znam šta bih rekla, ja nisam politički aktivista, niti sam protestu prisustvovala jer podržavam neku stranku. Prisustvovala sam jer želim da se ukaže na neke bitne probleme koji se tiču svih nas u Srbiji”, kaže Snežana.

Podsjetimo, komandir Aleksandar Krstić je najprije snimljen kako napada jednog demonstranta, nakon što mu je on prethodno postavio pitanje da li će oni (policajci prim. aut.) gurati goloruki narod.

Potom je snimljen još jednom, i to kada prebacuje sagovornicu portala Nova.rs preko bankine.

VEZANI TEKST: Ko je policajac iz Srbije koji je bacio djevojku na protestima i kidisao na građane

Pogledajte snimak.

Leave your vote